Internetin supertähti tulee Venäjältä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Internetin supertähti tulee Venäjältä

Oletko saanut sähköpostiisi älyttömän nettivideon, jossa nuori mies istuu Ladassa ja laulaa balkanilaisella aksentilla englanniksi murtaen "Gitarrrrrrr..."?

2.1.2008 13:38

Onneksi olkoon, kuulut ehkä jo venäläisen Peter Nalitshin, 26, faniklubiin - tai et ainakaan saa kappaletta pois päästäsi sen kerran kuultuasi.

Nalitshin omatekoista musiikkivideota on ladattu internetin eri sivuilta tähän mennessä yli neljä miljoona kertaa, ja miehestä on tullut muutamassa kuukaudessa todellinen supertähti sekä Venäjällä että maailmalla.

- En ole koskaan ollut älykäs, kun ei ole tarvinnut... Baby, hyppää Jaguaariini, Nalitsh kehottaa videolla imelästi hymyillen ja Ladan penkkiä taputellen.

Toistaiseksi Nalitshin suosio perustuu yhteen ainoaan kappaleeseen. Nalitsh kavereineen sävelsi ja sanoitti hyväntuulisen ironisen Gitar-kappaleen neljä vuotta sitten, mutta todellinen menestys alkoi vasta, kun he laittoivat sen YouTube-sivustolle huhtikuussa.

Syyskuussa videon latausmäärät lähtivät hurjaan nousuun, ja nyt Nalitshia kuvaillaan jopa Venäjän musiikkimaailman suurimmaksi tapaukseksi vuodelta 2007. Hän on sitä ainakin siinä mielessä, että hän on saavuttanut suosionsa käytännössä ilmaiseksi - ilman yhtään tuottajaa, levy-yhtiötä tai pr-gurua.

- Tässä kaikessa on oikeastaan komedian ainekset. Yhtäkkiä meidän typerästä kappaleestamme tulee kaikkien haluama, Nalitsh itse ihmetteli vastikään Kommersant-lehden haastattelussa.

- Mutta tästä on hyvä jatkaa, kunhan emme vain menetä rohkeuttamme, vaatimaton muusikko sanoi.

Vaikka Nalitshin Gitar-kappale vaikuttaa varsin kepeältä teokselta, hänen musiikillinen lahjakkuutensa ei jää epäselväksi. Balkanilainen aksenttikin on omasta takaa verenperintönä, hänen bosnialainen isoisänsä oli oopperalaulaja.

Lähiaikoina Nalitshin elämä muuttuu rajusti. Vielä toistaiseksi Nalitshilla ei ole edes ulkomaanpassia, mutta nyt hän yhtyeineen suunnittelee jo kiertuetta Yhdysvaltoihin ja Eurooppaan.

Tammikuun puolivälissä ovat edessä ensimmäiset suuret keikat Moskovan kuuluisimmilla klubeilla. Haasteena on luoda siihen mennessä uutta tuotantoa niin paljon, ettei menestys jää ainoastaan yhden kappaleen tähdenlennoksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?