"Kaikki juoksivat henkensä edestä" - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

"Kaikki juoksivat henkensä edestä"

Järkyttyneet lontoolaiset kuvailivat tapahtumia uutistoimisto Reutersille pian räjähdysten jälkeen.

7.7.2005 0:00

- Tulin ulos pankista, kävelin 20 metriä ja näin bussin. Yhtäkkiä se vain räjähti ilmaan. Maa tärisi räjähdyksen voimasta ja bussi pirstaloitui täysin lentäessään ilmaan. Kaikki juoksivat henkensä edestä itkien ja huutaen. Näkymä oli hirveä. Verta oli joka puolella, ja ruumiita ja niiden palasia lojui ympäriinsä sekä roikkui bussin ikkunoista. Pelastuin itse vain täpärästi, kertoi Ayobami Bello bussin räjähdyspaikalla Tavistock Placen lähellä.

- Siellä oli ihmisiä, joiden kasvot olivat täynnä palovammoja. Heidän hiuksensakin olivat palaneet, Hamish MacDonald kertoi King's Cross -aseman ulkopuolella.

- Kuulin hirveän pamahduksen ja näin ihmisten kaatuvan maahan. Pystyin vain ajattelemaan, että miten pääsen täältä ulos. Se oli kauheaa. Savua oli joka puolella, enkä pystynyt hengittämään, kertasi Joe Witalls Edgwaren Roadin aseman räjähdyspaikalla tapahtumia.

Lontoon räjähdyspaikat:

- Kello 8.51 tapahtui ensimmäinen räjähdys metrojunassa noin sata metriä Liverpool Streetin asemalta Aldgate Eastin aseman suuntaan.

- Kello 8.56 räjähti King's Crossin ja Russell Squaren asemien välillä kulkeneessa junassa.

- Kello 9.17 tapahtui räjähdys Edgware Roadin asemalle saapuneessa junassa. Räjähdys mursi reiän metrolinjojen välissä olevaan seinään ja vaurioitti kahta muuta junaa.

- Kello 9.47 kaksikerrosbussi räjähti Tavistock Squaren lähettyvillä. Räjähdys repi bussin katon irti ja vahingoitti viereisiä autoja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?