Kymmenen kuoli yökerhopalossa Moskovassa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Kymmenen kuoli yökerhopalossa Moskovassa

Kymmenen ihmistä sai surmansa moskovalaisessa yökerhossa sunnuntain vastaisena yönä syttyneessä tulipalossa. Palo sai alkunsa, kun loimuavia drinkkejä tehnyt baarimikko syttyi itse tuleen, kertoivat pelastustyöntekijät.

Tulipalo sai alkunsa, kun liekehtiviä drinkkejä tehnyt baarimikko syttyi itse palamaan.

25.3.2007 9:46 | Päivitetty 25.3.2007 17:01

Palo alkoi baarista, jossa joka ilta järjestettiin drinkkiesityksiä tulen kanssa, kertoi hätätilaministeriön paikallinen edustaja Jevgeni Bobilev uutistoimisto Interfaxille.

Baarimikon vaatteet syttyivät tuleen, minkä jälkeen tuli levisi usean litran alkoholikanisteriin.Poliisi eristi eroottisena klubina itseään mainostavan striptease-yökerhon. Tulipaloa sammuttamassa oli 25 paloautoa.

Moskovan syyttäjäviranomaiset ovat aloittaneet tutkimukset yökerhon paloturvallisuudesta. Samoin tutkitaan kyseisten drinkkiesitysten lainmukaisuutta.

- Yleensä (esityksessä) on ollut liekki ja se on sammunut. Mutta nyt baarimikon hiukset syttyivät tuleen ja pian koko baari oli tulessa, kertoi paikalla ollut nainen NTV-televisiolle.

- Me yritimme sammuttaa tulta, mutta siitä ei ollut mitään apua, toinen silminnäkijä sanoi.Palossa kuoli kuusi miestä ja neljä naista. Kuolonuhrien joukossa oli kaksi Bulgarian kansalaista. Palossa loukkaantui lisäksi ainakin neljä ihmistä, ja yli 150 evakuoitiin yökerhosta.

Moskovan apulaissyyttäjän Vladimir Ponevezhskin mukaan yökerho täyttyi palon alettua nopeasti häkäkaasusta, joka koitui kymmenen ihmisen kohtaloksi.

Venäjällä on viime kuukausina ollut useita tuhoisia tulipaloja. Yhteensä 63 ihmistä sai aiemmin tässä kuussa surmansa vanhainkodin palossa Etelä-Venäjällä. Joulukuussa moskovalaisella huumekuntoutumisklinikalla syttyneessä palossa kuoli 45 ihmistä.

Palot ovat herättäneet huolta paloturvallisuuden noudattamisesta. Vanhainkodista puuttui mm. vaahtosammuttimia.

Kuntoutusklinikalla monet uhreista jäivät jumiin ikkunoissa olleiden metallikaltereiden vuoksi, koska henkilökunta ei kyennyt niitä avaamaan. Klinikan hätäuloskäynti oli myös laudoitettu umpeen.

(STT-AFP-Reuters)

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?