Poliisi hakkasi epileptisen tytön Britanniassa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Poliisi hakkasi epileptisen tytön Britanniassa

Turvakameran kuvat yökerhon edestä järkyttävät saarivaltakuntaa.

9.3.2007 6:55

Arvovaltainen The Guardian -lehti sai eilen haltuunsa turvakameravideon, jolla poliisi pahoinpitelee tuolloin 19-vuotiasta, epilepsiaa sairastavaa Toni Comeria.

Tallenteella poliisi lyö nuorta naista ensimmäisen kerran kello 02.18.58. Muutamaa sekuntia myöhemmin seuraa vielä viisi lyöntiä ympäri kehoa. Sitten poliisi potkaisee naista, joka makaa maassa kahden poliisin ja kahden turvamiehen pitelemänä.

Lopulta poliisit raahaavat teinitytön autoonsa, jolloin Comerin housut valahtavat nilkkoihin.

Tällä välin 20 vuotta täyttänyt Comer ei muista Niche-yökerhon ulkopuolella Sheffieldissä heinäkuussa sattuneesta välikohtauksesta mitään. Hän uskoo saaneensa epileptisen kohtauksen.

Poliisi tutkii parhaillaan, oliko paikalla olleiden poliisien toiminta hyväksyttävää. Konstaapeli Anthony Mulhall on tunnustanut lyöneensä Comeria, mutta toimineensa äärimmilleen provosoituna ja suojellakseen itseään.

Comer oli aiemmin heitetty ulos yökerhosta, ja hän oli vahingoittanut turvamiehen autoa, joka seisoi yökerhon parkkipaikalla. Toissa päivänä hän myönsi syyllisyytensä vahingontekoon ja joutuu nyt maksamaan 360 euron vahingonkorvaukset auton omistajalle.

Comer myönsi juoneensa brandya illan aikana ja käyttäytyneensä aggressiivisesti klubilla. Hän uskoo kuitenkin saaneensa epileptisen kohtauksen, ja eräs poliisi vahvistikin nähneensä vaahtoa hänen suupielissään.

- Olin sokissa, kun näin videon. En uskonut, että poliisi tekisi jotakin tällaista. En halunnut mennä ulos asunnostani nähtyäni kuvat, Comer totesi Guardianissa.

IS / Sanna Ukkola, Lontoo

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?