Lentokone vyöryi pimeässä auton päälle - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Lentokone vyöryi pimeässä auton päälle

Baltimoresta Chicagoon lentäneet matkustajat eivät olleet uskoa silmiään: heitä kuljettanut Southwest-yhtiön Boeing 737 ei ollutkaan enää kiitoradalla. Kone makasi keula maassa keskellä vilkasta katua.

10.12.2005 0:00

Hämmästys vaihtui hetkessä järkytykseksi. Koneen alla oli kaksi autoa. Toisessa, pahemmin ruhjoutuneessa oli kuusivuotias Joshua Woods. Hän kuoli heti. Pojan vanhemmat ja kaksi nuorempaa veljeä loukkaantuivat.

- Me olimme turvassa koneessa. Kauheinta oli tajuta, että joku oli koneen pohjan alla, Mike Abate, 35, sanoi.

Lento 1248 laskeutui Chicagon Midwayn kentän kiitoradalle 31-C hieman seitsemän jälkeen torstai-iltana. Maassa oli 18 sentin lumikerros, jonka ei pitänyt olla vaaraksi. Kone liukui kuitenkin tuhoisin seurauksin kenttää ympäröivän betoniesteen sekä aidan läpi ja päätyi 55. kadun ja Central Avenuen risteykseen.

Kadulla hinausautoaan ajanut Mahdi Abdelquader ei ollut uskoa, mitä lumisen tuulilasin läpi näkyi.

- Kuulin kovan äänen ja se (lentokone) tuli esiin aivan kuin elokuvissa. Se iskeytyi valkoiseen autoon, raahasi sen mukaansa ja osui pylvääseen.

Koneessa oli 98 matkustajaa ja viisi miehistön jäsentä. Kolme matkustajaa loukkaantui lievästi, mutta kadulla tilanne oli järkyttävä. Ainakin kymmenen ihmistä loukkaantui, osa heistä vakavasti. Joukossa oli toinenkin lapsi, kahdeksanvuotias tyttö.

Midwayn kansainvälinen lentoasema suljettiin yön ajaksi ja avattiin uudestaan eilen.

Kentän ympäristö on tiheästi asuttu ja ihmiset osasivat pelätä katastrofia. Pelko kävi toteen erityisen karmaisevalla tavalla: torstain onnettomuus tapahtui päivälleen 33 vuotta sen jälkeen, kun Midwayn kentälle laskeutumassa ollut kone putosi ja 45 ihmistä sai surmansa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?