Vauvojen suut tukittiin Venäjällä teipillä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Vauvojen suut tukittiin Venäjällä teipillä

Jekaterinburgilaisen sairaalan työntekijöillä oli takuuvarma konsti hiljentää itkevät vauvat: hoitajat teippasivat pikkuvauvojen suut umpeen teipillä!

2.2.2007 7:04

Järkyttävä videonpätkä teipatusta vauvasta on levinnyt pitkin viikkoa venäläismediassa, ja kansa on joutunut jälleen kauhistelemaan maan terveydenhoidon uusinta skandaalia. Syyttäjäviranomaiset ilmoittivat tutkivansa tapausta.

Vauvat olivat ilmeisesti osastolla, jossa hoidettiin orpolapsia. Tapaus paljastui, kun oman lapsensa kanssa sairaalassa ollut Jelena Kuritsina kiinnostui tukahdutetuista äänistä oman huoneensa vieressä.

- Kuulin, kuinka vauva mumisi huoneessa. Kun menin katsomaan, näin lapsen teippi suun ympärillä. Hän ei voinut itkeä, hän vain mumisi, Kuritsina kertoi Reutersin tv-kanavalle.

Nainen kuvasi vauvan kamerakännykällään. Sitten hän etsi hoitajan, jolle valitti tapauksesta. Häntä käskettiin kuitenkin vain huolehtimaan omista asioistaan.

Lopulta Kuritsinan vaatimuksesta teippi poistettiin vauvan suun ympäriltä. Myöhemmin hän kuitenkin näki, kuinka suu tukittiin jälleen.

Vasta videonpätkän julkistaminen pani asioihin vauhtia. Jekaterinburgin viranomaiset ovat nyt antaneet potkut ainakin yhdelle hoitajalle sekä sairaalan johtajalle.

- Alle yksivuotiaiden lasten suita on systemaattisesti tukittu, jotta he pysyisivät hiljaa, ilmoittivat syyttäjäviranomaiset lausunnossaan eilen.

Hoitajien tekoja on puolusteltu sillä, että hoitohenkilökuntaa on liian vähän.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?