Tämähän on nähty ennenkin! - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Tämähän on nähty ennenkin!

Voitonvarma sotapäällikkö reteänä kannattajiensa keskellä. Seuraavassa hetkessä paksupartainen riutunut pakolainen, joka jää kiinni housut nilkoissa.

Sotarikoksista syytetty Karadzic on kasvattanut muhkean valkoisen parran ja elellyt avoimesti vaihtoehtotohtorina.­

1.8.2008 6:26

2003: Irakin ex-diktaattori, rikoksista ihmisyyttä vastaan syytetty Saddam Hussein löytyi tuskin miehen mentävästä maakolosta Adwarin kylästä 13. joulukuuta. Tuuheapartainen ja väsynyt mies oli piileskellyt yli puoli vuotta ja vaihtanut majapaikkaa vähän väliä.

2008: Entinen Bosnian serbijohtaja Radovan Karadzic pidätetään bussista Serbian pääkaupungissa Belgradissa, lähes 13 vuoden pakoilun jälkeen.

Sotarikoksista syytetty Karadzic on kasvattanut muhkean valkoisen parran ja elellyt avoimesti vaihtoehtotohtorina.

Saddam Hussein tuomittiin lopulta kuolemaan marraskuussa 2006 ja hirtettiin 30. joulukuuta.

Karadzic tuskin päätyy hirttolavalle, mutta häntä odottanee elinkautinen vankeustuomio.

Eilen Haagissa alkaneessa oikeudenkäynnissä nähtiin siistitty serbijohtaja. Poissa olivat hulmuava joulupukinparta ja pitkät valkoiset hiukset.

63-vuotias Karadzic esiintyi Bosnian sodan aikaisessa tavaramerkissään, lyhyessä mutta tuuheassa tukassa, joka oli suittu tiukasti taaksepäin. Hiusten väri sen sijaan oli muuttunut teräksenharmaasta haaleammaksi.

Karadzic oli myös laihtunut ja näytti silminnähden vanhentuneelta. Hänellä oli yllään sininen puku, valkoinen paita ja musta solmio.

Kun Saddam pidätettiin ja passitettiin lääkärintarkastukseen, ei mennyt kauaa kun parta ja harottavat hiukset olivat mennyttä.

Oikeuskäsittelynsä aikana Saddam esiintyi mustassa puvussa ja valkoisessa paidassa. Vain solmio puuttui.

Saddamia vastaan nostettiin aikanaan 12 syytettä, Karadzicille luettiin eilen 11.

IS

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?