Brown ja Sarkozy hehkuttivat maidensa uutta ystävyyttä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Brown ja Sarkozy hehkuttivat maidensa uutta ystävyyttä

Ranskan presidentti Nicolas Sarkozyn valtiovierailu Britanniaan päättyi lupauksiin maiden välisten suhteiden kohentamisesta.

Britannian pääministeri Gordon Brown (vas) ja Ranskan presidentti Nicolas Sarkozy sopivat muun muassa Britannian ja Ranskan yhteisistä ponnisteluista ydinvoiman lisäämiseksi ja uuden sukupolven ydinvoimaloiden kehittämiseksi.

27.3.2008 19:35

- Teemme kunnioittavasta sovusta ystävällisen sovun, Britannian pääministeri Gordon Brown sanoi torstaina ranskankielisiä "entente" -ilmaisuja käyttäen.

Maiden väliset suhteet ovat olleet viime vuosina koetuksella etenkin Irakin sodasta syntyneiden kahnausten takia. Sarkozy meni nyt Browniakin pidemmälle entente-sanaleikissä ja lupasi "loistavaa sopua."

Britannian tiedotusvälineet kohisivat vierailun aikana etenkin Sarkozyn uudesta vaimosta Carla Brunista. Häntä kuvattiin otsikoissa muun muassa "Gallian Dianaksi".

Johtajat sopivat Britannian ja Ranskan yhteisistä ponnisteluista ydinvoiman lisäämiseksi ja uuden sukupolven ydinvoimaloiden kehittämiseksi.

Brown ja Sarkozy vaativat myös muun muassa ilmastonmuutosten vastaisia toimia, rahoitusmarkkinoiden läpinäkyvyyden lisäämistä ja kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n uudistamista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?