Uma Thurman ja Tommy Lee Jones juontavat Nobel-konsertin - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Uma Thurman ja Tommy Lee Jones juontavat Nobel-konsertin

Nobel-konsertin järjestäjät hyrisivät eilen tyytyväisinä saatuaan varmistuksen sille, että Hollywood-näyttelijä Uma Thurman, 37, saapuu Norjaan tähdittämään Nobel-voittaja Al Goren kunniaksi järjestettävää tapahtumaa.

15.11.2007 6:54

Pulp Fiction ja Kill Bill -väkivaltaelokuvia tähdittänyt Thurman juontaa Nobelin rauhanpalkinnonsaajan kunniaksi vuosittain järjestettävän konsertin yhdessä näyttelijäkollegansa Tommy Lee Jonesin, 61, kanssa.

- Hän tuo merkittävyyttä tapahtumaan ja auttaa meitä valtavasti maailmanlaajuisen rauhansanoman levittämisessä, Norjan Nobel-instituutin johtaja Geir Lundestad sanoi tiedotteessaan.

- Uma Thurman on ollut toivelistallamme jo pitkään, Nobel-konsertin tuottaja Odd Arvid Strømstad sanoi Dagbladet -lehdelle.

Konsertti järjestetään 11. joulukuuta Oslossa.

Thurman ja Gore sopivat samaan saliin poliittisten näkemystensä vuoksi. Tommy Lee Jones ja Gore ovat vielä "läheisemmät" keskenään: Jones oli yksi Al Goren huonetovereista Harvardin yliopistossa.

- Uma Thurman tukee Al Gorea tämän työssä ja on lahjoittanut rahaa niin John Kerryn kuin Hillary Clintoninkin presidentinvaalikampanjoihin. Lisäksi hän taistelee tiukempien aselakien ja vapaan aborttioikeuden puolesta, Strømstad perusteli Thurmanin sopivuutta tehtävään.

Thurman tunnetaankin maailmalla Yhdysvaltain demokraattipuolueen tukijana ja maan istuvan presidentin vihaajana.

- Olen ABB - Anybody But Bush (suom. Kuka tahansa paitsi Bush), Thurman itse on kuvaillut poliittisia näkemyksiään.

Itse konsertissa esiintyvät Annie Lennox, KT Tunstall, Earth Wind and Fire, Alicia Keys ja takavuosien norjalaisen suosikkiyhtyeen A-Ha:n keulahahmo Morten Harket.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?