Vanhanen ja Mertala illallistavat Ranskan presidenttiparin kanssa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Vanhanen ja Mertala illallistavat Ranskan presidenttiparin kanssa

Kaksi vastarakastunutta pariskuntaa kohtaa Pariisin taivaan alla heinäkuun puolivälissä, kun pääministeri Matti Vanhanen ja hänen naisystävänsä Sirkka Mertala osallistuvat Ranskan presidentin Nicolas Sarkozyn ja hänen puolisonsa Carla Brunin isännöimille illallisille.

pääministeri Matti Vanhanen ja hänen naisystävänsä Sirkka Mertala osallistuvat Ranskan presidentin Nicolas Sarkozyn ja hänen puolisonsa Carla Brunin isännöimille illallisille.

26.6.2008 6:44 | Päivitetty 26.6.2008 9:29

Elyseé-palatsissa järjestettävä illallinen on osa Euroopan unionin ja Välimeren maiden huippukokousta. Illallisen aikana pariskunnilla on aikaa tutustua toisiinsa ensi kertaa.

- Uskon, että Mertala tulee edustamaan Suomea oikein upeasti ja tyylikkäästi, stylisti Outi Broux arvioi IS:lle.

- Saamme olla ylpeitä, että meillä on tällainen edustava, upea ja fiksu nainen siinä pääministerin rinnalla.

Jonkinmoisia kömmähdyksiä voi sen sijaan olla yllättäen tiedossa juuri muodin hyvin tuntevalta Brunilta. Brouxin mukaan Ranskan ensimmäinen nainen on esiintynyt joissakin tilaisuuksissa jokseenkin epäsovinnaisesti ja etiketin vastaisesti.

- Esimerkiksi ensimmäisessä virallisessa tilaisuudessaan Bruni esiintyi hihattomassa iltapuvussa ja avovarvassandaaleissa, mikä on hirvittävän iso etikettivirhe, Broux sanoo.

Naisten tyyli saa vastakaikua myös valtionpäämiesten pukeutumisessa. Siinä missä Vanhanen pyrkii noudattamaan maanläheistä pukeutumista Sarkozy on aiheuttanut pukeutumisellaan hämminkiä.

- Sarkozy jättää toisinaan kravatit kotiin ja pukeutuu Suomen mittakaavassa keikarimaisesti. Se on varmaan pienen miehen Napoleon-kompleksi, joka siellä paistaa, Broux tulkitsee.

Vanhasen ja Mertalan lisäksi Suomea illallisilla edustavat presidentti Tarja Halonen ja tohtori Pentti Arajärvi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?