Gurun surma Itävallassa nosti verisiä mellakoita - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Gurun surma Itävallassa nosti verisiä mellakoita

Ainakin kaksi ihmistä on kuollut Intian Punjabissa maanantaina puhjenneissa mellakoissa. Levottomuuksien taustalla on sikhigurun surma Itävallassa.

Poliisit vartoivat taloa, jossa hyökkäyksen kohteeksi joutunut temppeli sijaitsee Wienissä.

25.5.2009 19:30

Mellakoitsijat sytyttivät tuleen junavaunuja ja busseja sekä rikkoivat liikkeiden ikkunoita.

Poliisi määräsi Punjabiin ulkonaliikkumiskiellon ja hajotti väkijoukkoja kyynelkaasulla.

Sikhitemppelissä Wienissä sattunut ampumavälikohtaus vaati kuolonuhrin, kun Intiasta vierailulla ollut guru Sant Rama Nand kuoli varhain maanantaina sairaalassa.

Tapahtumat saivat alkunsa sunnuntaina, kun kuuden miehen sikhiryhmä hyökkäsi aseiden ja veitsien kanssa temppeliin, jossa noin 200 ihmistä oli kuuntelemassa Intiasta saapuneita guruja.

Välikohtauksessa loukkaantui viitisentoista ihmistä, heistä kuusi vakavasti. Kaksi gurua vietiin kriittisessä tilassa sairaalaan, missä Sant Rama Nand myöhemmin menehtyi.

Itävallan APA-uutistoimiston mukaan välikohtauksen taustalla oli sikhitemppeleiden välinen, pitkään kestänyt vihanpito. Muut Wienin temppelit olivat vastustaneet gurujen vierailua.

Sikhiläisyys on intialainen uskonto, jossa on piirteitä hindulaisuudesta ja islamista. Itävallassa sikhejä on kymmeniätuhansia ja maailmanlaajuisesti noin 25 miljoonaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?