Videokamerat palokyliin - Putin valvoo jälleenrakennusta kotoaan - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Videokamerat palokyliin - Putin valvoo jälleenrakennusta kotoaan

Venäjän metsäpalojen tuhoamat kylät rakennetaan ennalleen ennen talven tuloa. Ja rakennusprojekteja tarkkailee itse Vladimir Putin kotoaan käsin!

4.8.2010 9:38 | Päivitetty 4.8.2010 11:57

Putin ilmoitti palaneessa Mohovojen kylässä käydessään, että hän on keksinyt uuden tavan taata sen, että kotinsa menettäneet ihmiset saavat varmasti suojan ennen pakkasten tuloa.

- Olen antanut käskyn asentaa jokaiseen merkittävään kohteeseen valvontakamerat, jotka toimivat ympäri vuorokauden ja lähettävät kuvaa kolmeen eri kohteeseen, Putin ilmoitti.

- Yksi kamera lähettää kuvaa Venäjän hallituksen taloon, yksi minulle kotiin ja yksi pääministerin nettisivulle, hän tarkensi uutispalvelun Newsru.comin mukaan.

Putinin halu valvoa rakennusprojekteja liittyy siihen, että vain harva Venäjällä uskoo hallituksen vakuutteluun palaneiden kylien jälleenrakennuksesta. Venäjällä kun usein tapahtuu niin, että vaikka hallitus antaisikin rahaa ajoissa, itse projekti venyy ja joku onnistuu joka tapauksessa vetämään rahoja välistä.

Videokameroiden asentaminen onkin Putinilta uusi innovaatio, jonka hän ilmoitti keksineensä matkalla palokyliin.

Internetin ansiosta tarkkailuun voivat osallistua muutkin kuin itse pääministeri, sillä kamerakuvaa tulee myös hänen nettisivuilleen.

- Kuka tahansa kansalainen voi nähdä reaaliajassa, mitä siellä tapahtuu. Yksi toimivimmista kontrollikeinoista on ympärivuorokautinen tarkkailu.

- Rahaa on, ne on jo annettu. Nyt on kyse siitä, että aloitetaan tehtyjen päätösten toimeenpano ja ryhdytään kontrolloimaan tehtäviä töitä, Putin perusteli.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?