Kasparov IS:lle: Ensiksi syön ja menen suihkuun! - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Kasparov IS:lle: Ensiksi syön ja menen suihkuun!

Shakkimestari Garri Kasparovilla oli selvät suunnitelmat, mitä hän tekee ensimmäiseksi päästyään kotiin viiden päivän vankeudesta.

Garri Kasparov oli median piirittämä saapuessaan kotiinsa tänään iltapäivällä.­

29.11.2007 15:15 | Päivitetty 29.11.2007 16:04

- Ensiksi syön ja otan kunnon suihkun, Kasparov sanoi tänään IS:lle kotitalonsa ulkopuolella Moskovassa hieman ennen kolmea Suomen aikaa.

Kasparov oli juuri päässyt vapaaksi viiden päivän vankeudesta, jonne hän joutui lauantaina suoraan opposition mielenosoituksesta. Tuomion varsinainen syy oli miliisin väkivaltainen vastustaminen.

Kotikadulleen Gagarinski pereulokille Kasparov saapui noin tunnin ennakoitua aiemmin, mutta häntä oli jo vastassa suuri ulkomaalaisten ja venäläisten toimittajien joukko. Talon edustalla oli myös muutamia Kasparovin kannattajia.

Miliisejä ei näkynyt lähimaillakaan, ja toimittajien annettiin haastatella maailmankuulua shakkimestaria vapaasti.

Kasparov kertoi vankeusaikansa sujuneen olosuhteisiin nähden hyvin. Hän jopa kiitteli vankilan henkilökuntaa hyvästä kohtelusta.

- Vaikka on minulla parempiakin aikoja ollut, hän ironisoi.

Kasparov oli viettänyt vankeusaikansa eristettynä ulkomaailmasta, joten hän ei vielä tiennyt, miten suuri uutinen hänen pidätyksestään ja vankeudestaan oli maailmalla tullut.

- Tämä on vasta alkua. Minun vangitsemiseni kertoo, mihin kaikkeen Vladimir Putinin valtakoneisto on valmis. Minusta haluttiin tehdä esimerkki, Kasparov sanoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?