Ainakin 10 kuollut Tshekin tulvissa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Ainakin 10 kuollut Tshekin tulvissa

Voimakkaat tulvat koettelivat torstaina Keski-Eurooppaa. Vakavimmin tulvat iskivät Tshekkiin, jossa kymmenen ihmistä kuoli ja useita oli edelleen kateissa tulvien vuoksi Tshekissä. Satoja on lisäksi jouduttu evakuoimaan kodeistaan.

Paloauto kahlasi tulvien keskellä Tshekissä.

25.6.2009 12:39 | Päivitetty 25.6.2009 17:55

Maan pääministeri Jan Fischer vakuutti torstaina, että tilanne on viranomaisten hallinnassa. Pääministeri kertoi myös vedenpinnan jo tasaantuneen.

Pahimmillaan vedenpinnan kerrottiin nousseen seitsemän metriä yli tavallisen tason Tshekin koillisosissa. Maan viranomaiset pelkäävät, että uhreja löytyy vielä lisää, kun vedenpinta alkaa laskea.

Rankkasateet ovat aiheuttaneet ongelmia myös muualla Euroopassa. Romaniassa neljä ihmistä loukkaantui myrskyn aiheuttamassa salamaniskussa.

Itävallassa sateet ovat olleet kovimpia 50 vuoteen. Wienissä Albertina-museo joutui siirtämään 950000 taideteosta turvaan maanalaisesta varastosta, kun vesi pääsi sinne sisään.

13000 sotilasta, poliisia ja palomiestä komennettiin keskiviikkona töihin tulvien patoamiseksi.

Myös Unkarissa, Slovakiassa ja Puolassa on annettu tulvavaroituksia. Saksan Baijerissa tulvi aiemmin tällä viikolla, mutta siellä tilanne on alkanut jo parantua.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?