Lelujätti Mattel voitti kiistan Bratz-nukkejen tekijänoikeuksista - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Lelujätti Mattel voitti kiistan Bratz-nukkejen tekijänoikeuksista

Barbie-nukkeja valmistava lelujätti Mattel on voittanut kilpailijansa kiistassa Bratz-nukkejen alkuperäispiirroksista. Kalifornialainen tuomioistuin katsoi torstaina antamassaan päätöksessä, että Bratzien luoja Carter Bryant keksi nukkejen nimet ja hahmot, kun hän vielä työskenteli Barbie-suunnittelijana Mattelilla. Nukkejen alkuperäispiirrokset siis kuuluvat Mattelille, eivätkä Bratzejä valmistavalle MGA Entertainmentille.

18.7.2008 13:39

Tuomioistuimen päätöksellä saattaa olla molemmille yhtiöille pitkäaikaisia vaikutuksia, jos Mattel vielä saa toivomansa suuret vahingonkorvaukset ja MGA:lle kiellon myydä Bratzejä. Näitä kysymyksiä aletaan puida oikeudessa ensi viikolla.

MGA toi Bratz-nuket markkinoille seitsemän vuotta sitten. Sen jälkeen ne ovat takoneet omistajalleen miljardituotot. Samaan aikaan Barbien suosio on laskenut. MGA kuitenkin katsoo, etteivät Bratzit riko Bryantin tekemien piirrosten patenttioikeuksia, sillä MGA:n suunnittelijat muokkasivat nukkeja vielä merkittävästi ennen kuin ne tuotiin markkinoille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?