Puukotettu sankarikoira toipuu - katso kuvalinkki - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Puukotettu sankarikoira toipuu - katso kuvalinkki

Amerikkalainen poliisikoira Kroc on sitkeää tekoa. Urhea haukku oli menettää henkensä, kun rikoksesta epäilty mies iski sitä puukolla rintakehään kesken takaa-ajon Greenvillessä Etelä-Carolinassa torstaina.

23.3.2008 20:08

Kolmevuotias saksanpaimenkoira Kroc kiidätettiin välittömästi leikkaukseen. Yli kaksi tuntia kestänyt operaatio onnistui hyvin, kertovat paikalliset viestimet.

Eläinlääkärin mukaan vammat olivat erittäin vakavia. Puukon terä oli lävistänyt rintalastan ja toisen keuhkon sekä raapaissut palleaa ja sappirakkoa.

- Hän näyttää todella hyvinvoivalta. Tämä on ylittänyt odotuksemme, eläinlääkäri Jevens Dermot kertoi leikkauksen jälkeen.

Vielä ei tosin tiedetä, miten traumaattinen kokemus vaikuttaa Krociin.

- Sitä on mahdotonta sanoa. Kukaan ei tiedä, mitä koiran päässä liikkuu. Mutta luulen sen tietävän, että kaikki yrittävät auttaa. Krocilla on hyvät mahdollisuudet palautua työkuntoiseksi, Dermot sanoi.

Sen sijaan yhtä hyvin ei mene miehellä, joka puukotti Krocia. Poliisi joutui ampumaan häntä pidätystilanteessa. Mies on sairaalassa kriittisessä tilassa. Häntä epäillään laukkuvarkaudesta ja pahoinpitelystä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?