Myrsky surmasi parikymmentä ihmistä Sisiliassa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Myrsky surmasi parikymmentä ihmistä Sisiliassa

Ainakin 18 ihmistä sai perjantaina surmansa Sisiliassa, kun kaatosateet ja myrskytuulet huuhtoivat tieltään teitä ja tuhosivat rakennuksia.

Tie romahti myrskyn aikaansaamien mutavyöryjen seurauksena Molinon kaupungissa lähellä Messinaa.­

2.10.2009 22:35

Sateiden aiheuttamissa maanvyöryissä loukkaantui lisäksi kymmeniä ihmisiä, ja parikymmentä oli perjantaina yhä kateissa.

Pahimmat tuhot kärsi Messinan kaupunki saaren koilliskolkassa. Tulvat ja maanvyöryt katkaisivat maayhteyksiä, joten loukkaantuneita jouduttiin kuljettamaan hoitoon meriteitse. Osa ihmisistä pakeni talojensa katoille, mistä heidät pelastettiin helikoptereilla.

Viranomaiset julistivat sateiden vuoksi Sisiliaan poikkeustilan. Uhrien määrän pelätään yhä kasvavan, sillä joihinkin osiin saaren eteläpuolella ei perjantaina päästy maanvyöryjen vuoksi.

Osissa Sisiliaa satoi muutamassa tunnissa 220-330 millimetriä vettä.

Pelastuslaitoksen johtaja Guido Bertolaso syytti tapahtuneesta rakennussäännösten puuttumista. Hänen mukaansa sateen ja maanvyöryjen aiheuttamat tuhot moninkertaistuivat piittaamattoman rakentamisen seurauksena.

- Yksi taloista oli rakennettu joen rantaan. Siispä mitä voimme odottaa. Vesi noudattaa kulkuaan ja jos taloja ei rakenneta sinne, minne ne kuuluvat, tämä on tulos, Bertolaso sanoi lehdistötilaisuudessa.

Pelastusmiehet auttoivat Giampilierin kaupungin asukkaita tuhon keskellä.­

Mutavyöryt pistivät autot pinkkaan Giampilierissä.­

Pelastajat tutkivat katolleen kääntynyttä autoa. Viranomaiset julistivat Sisiliaan sateiden vuoksi poikkeustilan.­

Giampilierin keskusta täyttyi mudasta.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?