Loukussa olevat kaivosmiehet soittivat omaisilleen - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Loukussa olevat kaivosmiehet soittivat omaisilleen

Loukussa olevat chileläiset kaivosmiehet ovat päässeet puhumaan omaistensa kanssa puhelimitse ensimmäistä kertaa viikkoihin. Jokainen kaivosmies on saanut minuutin aikaa puhua läheiselleen.

Kaivosmiehet pääsivät puhumaan omaistensa kanssa. Kuva otettu 29. elokuuta.­

30.8.2010 6:11 | Päivitetty 30.8.2010 19:16

Tätä ennen yhteydenpito on tapahtunut kirjelappusten ja virallisten välikäsien kautta. Keskustelutuokioita on kuvailtu liikuttaviksi ja niiden on uskottu kohottaneen mainareiden mielialaa merkittävästi.

- Hänen äänensä kuuleminen oli palsamia sydämelleni, kuvaili Jessica Chille keskusteltuaan miehensä Dario Segovian kanssa.

Myös äidit ja isät jonottivat vuoroaan radiopuhelimeen. Alicia Campos kertoi, että hänen poikansa Daniel Herrero sanoi olevansa kunnossa. Molemmat rauhoittelivat toisiaan.

- Murruin vasta kun sanoin hänelle, että hei vaan pikku poikani, me näemme vielä toisemme. Hänen äänensä oli entisensä. Ei hänellä hyvin mene, mutta ei niin huonostikaan.

Miesten tukijoiden joukkoon liittyi eilen myös paavi Benedictus XVI, joka lupasi rukoilla miesten ja heidän perheidensä puolesta.

Satakunta kaivosmiesten omaista on leiriytynyt kaivoksen viereen. "Toivon leirissä" on musisoinut monia maan eturivin artisteja. Viranomaiset moittivat konserttien haittaavan pelastustöitä.

Miehet on tarkoitus nostaa maan pinnalle pelastuskuilusta, jonka poraaminen alkaa tänään. 30 tonnia painava pora pystyy etenemään parhaimmillaan 20 metriä päivässä. 33 kaivosmiestä jäi loukkuun 700 metrin syvyyteen 5. elokuuta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?