Suomen suurlähetystö jouduttiin sulkemaan Pakistanissa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Suomen suurlähetystö jouduttiin sulkemaan Pakistanissa

Suomen Pakistanin-suurlähetystö jouduttiin sulkemaan Punaisen moskeijan levottomuuksien vuoksi, kertoi suurlähettiläs Irmeli Mustonen Islamabadista maanantaina.

9.7.2007 19:10

- Sillä alueella, jolla suurlähetystö on, on ulkonaliikkumiskielto. Sinne ei ole tulemista eikä menemistä, Mustonen kertoi puhelimitse STT:lle.

Edustusto sijaitsee noin puolentoista kilometrin päässä moskeijasta, johon islamistiradikaalit ovat linnoittautuneet. Ulkonaliikkumiskielto tuli voimaan tiistai-iltana, jolloin myös lähetystö sulki ovensa.

Mustonen luonnehtii tilannetta hyvin epävarmaksi. Päivittäin kuuluu laukaustenvaihtoa, sarjatulitusta sekä räjäytyksiä, joita on erityisesti öiseen aikaan.

Lähetystössä työskentelee tällä hetkellä Mustosen lisäksi myös toinen suomalainen. He ovat saaneet viranomaisilta erityisluvan käydä edustustossa.

- Menemme sinne kun tilanne niin sallii, jos ei ole esimerkiksi vakava tulitus käynnissä.

Mustonen kävi maanantaina ensimmäistä kertaa lähetystössä sen sulkemisen jälkeen. Ulkonaliikkumiskiellon takia paikalle eivät kuitenkaan pääse muut ihmiset. Alueella sijaitsee muitakin edustustoja, jotka ovat joutuneet sulkemaan ovensa.

Ulkonaliikkumiskielto ei koske koko kaupunkia.

- Ihmiset käyvät töissä ja liikkuvat, tosin vähän vähemmän kuin aikaisemmin. Liikenne on hiljaisempaa. Muuten elämä sujuu lähes normaalisti, Mustonen luonnehtii.

Islamabadissa on hänen mukaansa vain muutamia suomalaisia. Muualla maassa heitä on arviolta nelisenkymmentä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?