Siepattu Shawn ei halunnut paeta - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Siepattu Shawn ei halunnut paeta

Neljä vuotta siepattuna ollut Shawn Hornbeck, 15, olisi voinut paeta milloin vain sieppaajansa Michael Devlinin, 41, käsistä - mutta se ei käynyt edes pojan mielessä.

16.1.2007 7:04

Devlin antoi pojan pyöräillä vapaasti kadulla, käydä kaupassa ja viettää aikaa lähiseudun lasten kanssa.

Mielenterveyseksperttien mukaan Devlin on saattanut kahlita pojan henkisesti pelottelemalla, minkä vuoksi pako ei edes juolahtanut pojan mieleen.

Hornbeck löydettiin yllättäen viime perjantaina Devlinin asunnosta, kun FBI:n agentit etsivät toissa maanantaina siepattua Ben Ownbya, 13.

- Kun agenttimme menivät asuntoon, Ben katsoi heitä ja kysyi: "Viettekö minut kotiin?" Toinen poika sanoi olevansa Shawn Hornbeck. Siitä syntyi melkoinen riemu, FBI:n tiedottaja kertoi Sunday Telegraphin mukaan.

Hornbeckin vanhemmat etsivät poikaansa jatkuvasti. He liimailivat katoamisilmoituksia St. Louisin lähialueille ja teettivät tietokoneohjelmalla kuvan, jossa arvioitiin pojan nykyistä ulkonäköä.

Kodistaan vain puolen tunnin ajomatkan päässä sijaitsevassa talossa pidetty Hornbeck oli usein nähnyt katoamisilmoituksensa.

- Hän oli tietoinen etsinnöistämme. Tähän mennessä hän on vain kommentoinut, että tietokoneella tehty kuva oli loukkaava, Hornbeckin isäpuoli Graig Akers totesi.

- Mielestäni olisi väärin tuomita tätä poikaa. Mitä ikinä hän teki pysyäkseen elossa, se pitäisi laskea hänelle ansioksi, psykologian professori Terri Weaver totesi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?