Phil Spector selvisi murhasyytteestä - toistaiseksi - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Phil Spector selvisi murhasyytteestä - toistaiseksi

Kuka veti liipaisimesta? Tästä eivät kyenneet löytämään yksimielisyyttä levytuottaja Phil Spectorin, 67, oikeudenkäynnin valamiehet Los Angelesissa, ja tuomari julisti oikeudenkäynnin eilen mitättömäksi.

Levytuottaja Phil Spector selvisi murhasyytteestä, kun valamiehet eivät osanneet päättää hänen syyllisyyttään.­

27.9.2007 11:45

Spectoria syytettiin näyttelijä Lana Clarksonin, 40, murhasta kotonaan vuonna 2003. Clarksonia oli ammuttu suuhun. Spector väittää tämän tehneen itsemurhan, mutta syyttäjät eivät uskoneet legendaarisen tuottajan väitettä.

Peräti kymmenen valamiestä olisi tuominnut Spectorin toisen asteen murhasta, josta hän olisi istunut vankilassa todennäköisesti lopun ikäänsä. Kaksi valamiestä kuitenkin piti miestä syyttömänä.

Valamiesten on kyettävä julistamaan tuomio yksimielisesti, joten Spector pääsi poistumaan oikeudesta vapaana miehenä yhdessä vaimonsa Rachellen, 27, kanssa. Pari ei kommentoinut, mutta hymyili ja heilutti kuvaajille.

Spectoria vastaan ei ollut kiistattomia todisteita, sillä aseesta ei löytynyt hänen sormenjälkiään. Syyttäjät kuitenkin rakensivat Spectorista kuvan aseisiin viehtyneenä miehenä, joka varsinkin humalapäissään saattoi heilutella uhkaavasti leikkikalujaan. Useat naiset kertoivat tällaisista kokemuksista.

Spectorin on väitetty myös aikoinaan laukaisseen aseen studiossa John Lennonin levytyssession aikana.

Apua hälyttänyt Spectorin autonkuljettaja todisti myös, että mies oli kertonut hänelle ampuneensa Clarksonin. Myöhemmin Spector kiisti sanansa.

Valamiehet kertoivat kiistelleensä erityisesti siitä, oliko Lana Clarkson ollut itsetuhoinen, ja toisaalta siitä, mitä Spector oli tehnyt ampumisen ja hälytyssoiton väliin jääneenä 40 minuuttina.Hän käyttäytyi kuin syyllinen, yksi valamiehistä sanoi nimettömänä.

Valamiehet kertoivat olevansa syvästi pahoillaan, että tapausta ei saatu ratkaistua.Syyttäjät ja Clarksonin perheen lakimiehet lupasivat eilen, että uusi oikeudenkäynti on edessä mahdollisimman pian.

Phil Spector tuli tunnetuksi mm. Beatlesin, Ramonesin ja Lennonin lisäksi George Harrison tuottajana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?