Kreikka pyysi apua tulipalojen sammutukseen - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Kreikka pyysi apua tulipalojen sammutukseen

Kreikassa sadat ihmiset ovat joutuneet pakenemaan viime yönä kodeistaan, kun Ateenan lähistöllä riehuvia metsäpaloja ei ole saatu hallintaan.

23.8.2009 10:03 | Päivitetty 23.8.2009 14:38

Lähes 400 sammutustyöntekijää on yrittänyt hillitä paloja. Myös osa asukkaista on yrittänyt estää tulipalojen leviämästä taloihinsa.

Viranomaisten mukaan toista päivää riehunut tuli on saavuttanut jo Ateenan lähiöitä. Osa ihmisistä ei kuitenkaan ole suostunut pakenemaan ja jättämään omaisuuttaan.

Palot ovat tuhonneet kymmeniä koteja ja arvioiden mukaan jopa 12 000 hehtaaria maata. Ateenan ylle on noussut valtavia savupilviä.

Viranomaiset kertoivat tänään pyytäneensä apua Italialta ja Ranskalta, jotka lupasivat lähettää paikalle sammutuslentokoneita. Myös Kypros on lähettänyt alueelle helikopterin.

Valtion NET-television mukaan kaksi ihmistä on viety sairaalaan, toinen palovammojen ja toinen sydänongelmien vuoksi. Viranomaiset ovat evakuoineet kaksi sairaalaa, kesäleirin ja yksityisen psykiatrisen klinikan.

Tuli sai alkunsa perjantaina noin 40 kilometriä Ateenasta koilliseen sijaitsevassa kylässä. Kovat tuulet saivat palon leviämään kohti naapurikyliä ja Ateenan pohjoisia lähiöitä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?