Jatkuuko Obama-ralli europörsseissä? - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Jatkuuko Obama-ralli europörsseissä?

Demokraattien voitto Yhdysvaltain presidentin- kuin kongressinvaaleissa on siivittänyt pörssikursseja Aasian osakemarkkinoilla tänään. Tokion pörssin Nikkei-indeksi vahvistui 4,5 prosenttia. Hongkongin pörssin Hang Seng -indeksi oli aamupäivällä vahvistunut 5,7 prosenttia. Shanghain pörssin yleisindeksi oli noussut 3,2 ja Shenzhenin yleisindeksi 2,3 prosenttia.

5.11.2008 9:56

Barack Obaman toivotaan kohentavan Yhdysvaltojen taloutta, vaikka hänen pelätäänkin ottavan edeltäjäänsä protektionistisemman linjan kauppapolitiikassaan, uutistoimisto Startel kertoo.

Haasteita tammikuussa valtaan nousevalle Obaman hallinolla riittää. Yhdysvaltoja ravistelee historian pahin finanssikriisi sitten 30-luvun suuren laman ja maan talous on ajautunut taantumaan, joka on levinnyt epidemian lailla myös Eurooppaan.

Demokraattien odotettu voitto innosti Wall Streetin nousuun jo eilen. Dow Jones vahvistui 3,3 prosenttia, S&P 500 -indeksi 4,1 ja teknologiaosakkeiden Nasdaq Composite 3,1 prosenttia.

Euroopassa osakkeilla on takanaan kuuden päivän nousuputki. Reutersin haastattelemat analyytikot arvioivat, että Obama-noste on kuitattu kursseihin jo etukäteen ja jatkossa kurssinousuun tarvitaan uusia eväitä. Osakefutuurien perusteella Euroopan pörssien odotetaan avautuvan tänään pieneen, noin puolen prosentin laskuun.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?