Matti Mattssonilta murskaavaa ylivoimaa SM-uinneissa – paljasti nyt, mikä mätti MM-finaalissa

Keliakiaa sairastavan porilaisuimarin vatsa ei toiminut MM-finaalin aikaan toivotulla tavalla.

Matti Mattson nappasi otetun SM-kullan 200 metrin rintauinnista.

30.6.2022 21:07

Porin Uimaseuran Matti Mattsson oli torstaina Tampereella alkaneissa pitkän radan SM-uinneissa odotetun ylivoimainen mestari 200 metrin rintauinnissa.

Mattssonin aika 2.10,99 oli reilun sekunnin huonompi kuin Budapestin MM-uinneissa reilu viikko sitten ja lähes neljä sekuntia heikompi kuin Tokion olympialaisten SE-pronssiaika 2.07,13.

– Tuskin kenelläkään kulkee seuraavana vuonna olympiavuoden jälkeen paremmin. Olen suhteellisen tyytyväinen tähän kauteen jo tähän mennessä ja vielä on elokuussa Rooman EM-uinnit, Mattsson kommentoi.

Budapestissä Mattsson ui välierissä yli puoli sekuntia paremmin kuin finaalissa, jossa hän jäi kahdeksanneksi.

– Keliakian takia ulkomaiden kilpailuissa voi mennä jotakin väärää suuhun, vaikka pitäisi olla gluteenitonta. Eli finaalissa oli vatsan kanssa ongelmia, Mattsson kertasi.

Seuraavat puolitoista kuukautta Mattsson keskittyy treenaamiseen. Hän ei ui Tampereella 100 metriä.

– Juhannuksen vietin kotona vaimon ja lasten kanssa ja lepäilin, seuraava loma on elokuun lopulla. Roomassa odotan 2.08:lla alkavaa aikaa. Tämän vuoden alkupuolella oli vaikeita jaksoja helmi-huhtikuussa, Mattsson myönsi.

Ari-Pekka Liukkosella on ollut vaikeaa kesäkuussa. Hän jäi ajalla 23,03 pronssille 50 metrin vapaauinnissa, kun Vandersin Kalle Mäkinen ja Cetus Espoon Miikka Ruohoniemi jakoivat mestaruuden ajalla 22,93.

– Olin kesäkuussa viisi päivää sairaalassa ja kolme viikkoa täysin treenaamatta. Sen jälkeen viimeiset kymmenen päivää olen jollain tasolla treenannut, mutta ei jakso ollut lähelläkään täysipainoista treeniä, Liukkonen sanoi.

Liukkosen ennätys on viisi vuotta sitten Tampereella uitu Suomen ennätys 21,58.

– Kyllä 22:lla alkavan ajan pitäisi uida vaikka olisi heikossa kunnossa. En ole nähnyt uintia videolta, ehkä maaliintulo ei ollut paras mahdollinen, Liukkonen pohti.

Liukkosen tavoin Jyväskylän Aaltoa edustava Mimosa Jallow oli päivän ainoa kaksoismestari, lajit olivat 50 metriä perhosta ja 100 metriä selkää.

Ylivoimaisiin mestareihin kuului Mattssonin ohella toisen polven uimari Louna Kasvio 400 metrin sekauinnissa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?