Michael Phelpsin vaimo on huolissaan miehensä mielenterveydestä – Kobe Bryantin kohtalo avasi silmät: ”Jos menetän sinut...” - Uinti - Ilta-Sanomat

Olympialegenda Michael Phelpsin vaimo on huolissaan miehensä mielenterveydestä – Kobe Bryantin kohtalo avasi silmät: ”Jos menetän sinut...”

Michael Phelpsin mielenterveysongelmat heijastuvat myös hänen perheeseensä.

Michael Phelps ja Nicole Johnson avioituivat 2016.­

13.1. 14:29

Michael Phelps voitti urallaan peräti 23 olympiakultaa, mutta hänen elämäänsä on mahtunut paljon varjojakin. 35-vuotias ex-uimari on kertonut avoimesti mielenterveysongelmistaan, muun muassa masennuksesta.

Koronavirus on synkentänyt maailmankuvaa entisestään.

Miehen synkkyys on heijastellut myös hänen perheeseensä. Vaimo Nicole Phelps kertoi Today-ohjelmassa huolistaan.

– Kun Vanessa (Bryant) menetti (miehensä) Koben, katsoin Michaelia ja ajattelin: ”Voisimmeko auttaa sinua, koska jos menetän sinut, en enää tiedä mitä tehdä?” Michael on fantastisin isä ja kumppani, jota olisin ikinä voinut toivoa, Nicole Phelps sanoi.

Koripallolegenda Kobe Bryant kuoli 41-vuotiaana helikopterionnettomuudessa tammikuussa 2020.

Phelpsien perheessä on kolme pientä lasta, joista vanhin, 4-vuotias Boomer, yrittää usein hakeutua piristämään isäänsä tämän synkkinä hetkinä.

– Sanomme hänelle, että isällä on nyt vaikeaa ja hänen täytyy saada olla hetki yksin. Haluamme Boomerin ymmärtävän, ettei asia ole kiinni hänestä vaan Michaelista, Nicole Phelps kertoi.

Michael Phelps voitti urallaan peräti 23 olympiakultaa. Kuva 200 metrin sekauintikilpailusta Pekingin olympiakisoista 2008.­

Michael Phelps on kertonut haastatteluissa ymmärtävänsä perheensä kärsimystä.

– Nicole rakastaa minua ja haluaa auttaa. Hän haluaa minun paranevan. Mutta hänelläkin on vaikeaa ja hän tarvitsee tukea. Tiedän tämän olevan raskasta hänelle, olympiavoittaja sanoi Todaylle.

Pariskunta meni naimisiin 2016.

Todayn mukaan pariskunta on vaikeuksista huolimatta erittäin läheinen.

– Olemme kasvaneet ja oppineet paljon. Ei ole helppoa, mutta olen naimisissa uskomattomimman ihmisen kanssa, Nicole Phelps sanoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?