Olympiavoittaja Klete Keller bongattiin Capitoliin rynnänneestä väkijoukosta - Uinti - Ilta-Sanomat

Olympia­voittaja bongattiin Capitoliin rynnänneestä väki­joukosta – heilui pyöreässä salissa USA:n olympia­joukkueen takissa

Joukkuetoverit ja valmentajat tunnistivat olympiakultamitalistin sosiaalisessa mediassa pyörineistä videoista.

Klete Keller kuvattuna uinnin maailmanmestaruuskisoissa vuonna 2005.­

13.1. 3:56 | Päivitetty 13.1. 7:48

Yhdysvaltalainen uinnin olympiakultamitalisti Klete Keller oli osa joukkoa, joka tunkeutui viime viikolla Yhdysvaltain kongressirakennus Capitoliin Washington DC:ssä.

Asiasta kertovan New York Timesin mukaan uimarin entiset joukkuetoverit ja valmentajat tunnistivat hänet mediassa liikkuneista kuvista ja videoista.

Keller voitti kaksi olympiakultamitalia viestimatkoilta. Molemmissa joukkueissa mukana oli myös lajilegenda Michael Phelps.

NYT:n mukaan Keller näkyi videolla, jonka julkaisi Townhall-niminen konservatiivinen media. Keller näkyy videolla osana ryhmää, joka otti yhteen poliisin kanssa Capitolin pyöreässä salissa, rotundassa.

Useat entiset joukkuetoverit ja valmentajat kertoivat tunnistaneensa Kellerin videolla hänen koostaan ja vaatetuksestaan. Kellerillä oli päällä Yhdysvaltain olympiajoukkueen takki, jossa luki ”USA” sekä selässä että hihoissa.

Myös miehen parrakas naama näkyy videolla, sillä vihreä huivinkaltainen roikkui hänen kaulallaan.

Video näkyy alla olevassa Twitter-upotuksessa. Keller näkyy videossa kohdassa 0:13, 0:15 ja 0:20.

New York Timesin mukaan vain harva niistä, jotka tunnistivat Kellerin videolla, yllättyivät hänen läsnäolostaan mellakassa. Hänen sittemmin poistetut sosiaalisen median tilit olivat viime vuosina täynnä Trumpia puolustavia viestejä.

Kellerin ei ole nähty millään videolla osallistuvan väkivaltaan. Jos viranomaiset kuitenkin vahvistavat hänen läsnäolonsa Capitolissa, hän saattaa joutua oikeudelliseen vastuuseen.

38-vuotias Keller oli mukana kolmissa olympialaisissa. Kultamitalinsa hän voitti Ateenan olympialaisissa vuonna 2004 ja Pekingissä vuonna 2008. Molemmat tulivat viestimatkalta 4x200.

Lisäksi hän voitti samalta matkalta hopeaa Sydneyn olympialaisissa vuonna 2000.

Henkilökohtaisia olympiamitaleja Kellerillä on kaksi, molemmat pronssisia. Ne tulivat 400 metrin vapaauinnista Sydneystä ja Ateenasta.

Kellerin uran tähtihetki oli kenties Ateenan olympialaisten viestimatkan ankkuriosuus. Hän oli vain päiviä aikaisemmin tullut kolmanneksi 400 metrin matkalla, mutta onnistui ankkuriosuudella päihittämään tuon matkan voittaneen Australian Ian Thorpen tuoden Yhdysvalloille kultaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?