Kokeile omalla vastuulla – venäläisuimari keksi akrobaattisen karanteeniharjoituksen

Julia Jefimova pitää itseään kunnossa kotioloissa.

Julia Jefimovan kotitreeni on vaativaa.

21.4.2020 9:02

Moninkertainen maailmanmestari ja olympiamitalisti Julia Jefimova on viimeisin huippu-urheilija, joka on näyttänyt tavan kansalle mallia kunnossa pysymiseen kodin karanteenioloissa.

Jefimovan treeni ei kuitenkaan ole välttämättä kätevästi etätöiden lomassa sujuva kuntoiluvinkki, vaan vaatinee hieman kovemman tason lihaskuntoa.

Jefimova harjoittelee keittiön pöydällä. Venäläisen jalat ovat koko pituudeltaan pöydän päällä, mutta hän kannattelee muutoin lantiosta ylöspäin itseään. Samalla hän tekee useita eri uinnin harjoitusliikkeitä.

”Kotiuinti” on Jefimovan valmentajan Dave Salon hänelle suunnittelema harjoite. Venäläisuimari asuu Kaliforniassa Yhdysvalloissa.

Jefimova voitti Koreassa pidetyissä MM-kisoissa viime vuonna kultaa, hopeaa ja pronssia. Kaikkiaan hänellä on urallaan kuusi MM-kultaa, seitsemän hopeaa ja neljä pronssia. Olympialaisissa hän voitti Riossa kaksi hopeaa, Lontoossa yhden pronssin.

Venäläisuimarin uraan mahtuu myös dopingepäilyjä. Jefimova jäi kiinni kielletyn aineen käytöstä tammikuussa 2014 ja joutui kilpailukieltoon. Lisäksi hän antoi vuonna 2016 useita positiivisia näytteitä meldoniumin käytöstä, mutta hänet kuitenkin vapautettiin myöhemmin pannasta.

Moni kilpailija ei sulattanut sitä, että Jefimova sai kilpailla Riossa 2016 meldonium-kohun jälkeen. Hänelle buuattiin jokaisen kilpailun aikana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?