Uinnin maailmanmestarilla koronatartunta – lähetti seuraajilleen tärkeän muistutuksen - Uinti - Ilta-Sanomat

Koronatartunta mutta ei mitään oireita – 26-vuotias uinnin maailmanmestari painotti faneilleen viruksesta yhtä asiaa

Boglarka Kapas kertoi Instagramissa voivansa hyvin tartunnasta huolimatta.

Julkaistu: 2.4. 10:54

Maailmanmestari Boglarka Kapas on itse oireeton, mutta hän varoittaa koronaviruksen levittämisen vaaroista.

Uinnin 200 metrin perhosuinnin maailmanmestari Boglarka Kapas kertoi, että hänellä on koronavirustartunta.

Kaikkiaan yhdeksällä Unkarin uintimaajoukkueen jäsenellä on tartunta. Joukossa on uimareita ja muita työntekijöitä.

Kapasin ensimmäinen testi oli negatiivinen, toinen positiivinen.

– Minulla ei ole vielä mitään oireita, ja siksi teidän on tärkeää tietää, että vaikka tuntisit olosi terveeksi, niin voit silti levittää virusta. Olkaa varovaisia, pysykää kotona ja terveinä, Kapas kertoi Instagramissa.

26-vuotias Kapas voitti MM-kultaa viime kesänä. Hän nousi dramaattisesti voittoon viimeisen 25 metrin loppukirillään. Kapas voitti myös olympiapronssia 2016 800 metrin vapaauinnissa. Hän voitti samana vuonna neljä EM-kultaa.

Vain yhdellä oireita

Kapas on kotonaan karanteenissa. Muita tartunnan saaneita ovat ainakin Richard Bohus, Dominik Kozma ja David Horvath. Muita tartunnan saandein nimiä ei ole paljastettu.

Bohus on uimareista tiettävästi ainoa, jolla on ollut mitään koronaoireita. Bohus kertoi kärsineensä voimakkaasti uupumisesta 800 metrin juoksumatkan jälkeen. Muita oireita ei ole vielä ilmaantunut.

Moni Unkarin maajoukkueen uimareista leireili mm. Etelä-Afrikassa, Turkissa ja Thaimassa niihin aikoihin, kun koronavirus alkoi levitä toden teolla ja altaita alettiin sulkea. Huoli leviää heidän keskuudessa, jotka eivät ole vielä saaneet testituloksia.

– Haluan epidemiologin näkemyksen asiasta, koska olin Richard Bohusin kämppäkaverina leirillä. Olen kunnossa, mutta haluan tietää lisää, Peter Bernek sanoi unkarilaisen NS:n mukaan.

Luitko jo nämä?