Matti Mattsson tuskailee harjoitusolojen kanssa – treenasi kerrostalon 7–8 metrin altaassa - Uinti - Ilta-Sanomat

Matti Mattsson ahtaalla harjoitus­olojensa kanssa Porissa – treenit kerrostalon 7 metrin altaassa

Porin kaupungin molemmat uimahallit on suljettu koronaviruspandemian takia.

Matti Mattsson kaipaa lajinomaisia harjoitusoloja.

18.3.2020 21:37

Tokion olympialaisiin tähtäävä rintauimari Matti Mattsson alkaa käydä pikkuhiljaa kärsimättömäksi.

Lajiharjoittelun pariin pitäisi päästä pian, mutta Pori on sulkenut kaupungin molemmat uimahallit koronaviruspandemian takia.

Ihminen on hätätilanteessa kekseliäs, ja niinpä myös Mattsson teki keskiviikkona pienimuotoisen uintiharjoituksen porilaisen kerrostalon uima-altaassa.

Altaalla oli mittaa vain 7–8 metriä, mutta vetokuminauha antoi sen verran vastusta, ettei Mattsson aivan kahdella vedolla päässyt altaan päästä päähän.

– Ei siinä ihan 200 metrin rintauintia varten treenattu, mutta sai kuitenkin veteen vähän otetta, Porin Uimaseuraa edustava Mattsson sanoi puhelimitse kotoaan Porista.

Videopätkä kerrostaloharjoituksesta löytyy Mattssonin Instagram-tililtä.

Mattsson ei ole päässyt tekemään kunnollista uimaharjoitusta nyt kohta viikkoon. Pian pitäisi vettä alkaa löytyä.

– Täytyisi jokin harjoituspaikka löytää tosi nopeasti. Ei oikein voi monta päivää vain juosta, kun se ei ole uinnin ydinharjoittelua. Toista viikkoa ei olisi oikein varaa tehdä pelkkää kuivatreeniä. Siinä antaa sen kaksi viikkoa etumatkaa muille, Mattsson mietti.

Lähialueen uimahalliin?

Jyväskylässä kaupunki ojensi auttavan kätensä Tokion olympialaisiin tähtääville yleisurheilijoille ja uimareille ja avasi liikuntapaikat Olympiakomitean apurahaa nauttiville urheilijoille.

– Juttelin siitä Ari-Pekka Liukkosen kanssa pitkät tovit keskiviikkona. Tiedän, että heille on halli auki siellä. On hienoa, miten Jyväskylä kohtelee omiaan, Mattsson kehui.

Aiotko hivuttautua Jyväskylään mukaan harjoituskimppaan?

– Siitä ei ollut AP:n kanssa juttua. En nyt ainakaan vielä lähde sinne sörkkimään, vaikka majapaikka olisi tiedossa. Jos Jyväskylä haluaa kutsua minut sinne, niin sitten on eri asia, Mattsson vastasi.

Mattssonilla on tällä hetkellä omat viritykset menossa parin lähialueen kunnan kanssa, josko niiden uimahallien ovet aukeaisivat elintärkeää lajiharjoittelua varten.

– Siihen pyrin, että pääsisin Porin lähellä johonkin uimahalliin.

– Täytyy kuitenkin korostaa, että en missään nimessä halua olla itsekäs. Elämässä on näinä päivinä paljon muutakin kuin huippu-urheilu, ja yksi urheilu-ura on kaiken ympärillä tapahtuvan rinnalla kovin pieni asia, Mattsson painotti.

Mattssonin harjoitusolojen vaikeudesta kertoi ensimmäisenä Satakunnan Kansa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?