Ida Hulkko kohensi SM-kisoissa 100 metrin rintauinnin ennätystään - Uinti - Ilta-Sanomat

Ida Hulkko kohensi SM-kisoissa 100 metrin rintauinnin ennätystään

Ida Hulkolla kulki rintauinti.

Ida Hulkolla kulki rintauinti.

Julkaistu: 12.12.2019 19:48

Torstaina 21 vuotta täyttänyt Ida Hulkko oli vireessä.

Tamperelaisen järjestäjäseuran TaTU:n Ida Hulkko ilahdutti torstaina lyhyen radan SM-uinneissa kotiyleisöä uimalla ylivoimaisesti 100 metrin rintauinnin mestariksi ajalla 1.05.38. Aiemmin päivällä naisten 400 metrin vapaauinnin mestaruutta juhlinut Laura Lahtinen hävisi lähes kaksi sekuntia.

Naisten 100 metrin rintauinnin A-tulosraja ensi kesän olympialaisiin Tokiossa on 1.07.07. SE-aika on Jenna Laukkasen Rio de Janeiron olympialaisissa uima 1.07.35. Laukkanen sekä Veera Kivirinta aloittavat jo tänä viikonloppuna rajan metsästyksen, Hulkko maaliskuussa.

– Jos meitä on useampia rajan alittajia, niin kaksi nopeinta lähtee Tokioon. Maaliskuussa Helsingissä yritän rajaa ensimmäisen kerran. Sitten on vielä kilpailut Tukholmassa, EM-uinnit Budapestissa ja SM-kilpailut kesäkuussa yrittää rajan alitusta, Hulkko sanoi.

Torstaina 21-vuotispäiviään juhlinut Hulkko jäi viime viikolla EM-kisoissa Glasgowissa matkan välierissä 10. sijalle ajalla 1.05.63. Laukkanen pääsi finaaliin ja otti pronssia.

– Sairastuin siellä jo lauantaina ja jouduin jättämään sunnuntain kilpailut väliin. Vasta keskiviikkona kokeilin ensimmäisen kerran altaassa miten uinti sujuu. Lopullisen päätöksen teimme valmentaja Jere Jänneksen kanssa torstaina aamulla, Hulkko sanoi.

Hulkko oli viime kesän MM-kisoissa Etelä-Korean Gwangjussa ainoa finaalissa uinut suomalainen. Hän oli kisojen viimeisenä päivänä 50 metrin rintauinnin loppukilpailussa kahdeksas ajalla 31,23. Laji ei ole olympiaohjelmassa.

SM-uinneissa Hulkko urakoi jokaisena neljänä päivänä, jos vain kunto kestää. Valmentaja Jännes pitää myös SM-uinteja tärkeinä.

– Oma seura viettää tänä vuonna 100-vuotisjuhlia ja kisoissa on tärkeää uida mahdollisimman paljon. Nähtävästi sairastelu herkisti Idaa, kun ennätys koheni. Eikä tämäkään uinti ollut lähelläkään täydellistä, käännökset eivät oikein sujuneet, Jännes sanoi.