MM-finaali jäi haaveeksi Suomen naisilta – samalla karkasi olympiapaikka

Julkaistu:

uinti
Suomen naiset onnistuivat omilla osuuksillaan.
Suomen naisten 4x100 metrin sekauintiviestijoukkue karsiutui finaalista ja jäi ilman olympiapaikkaa uinnin MM-kisoissa Etelä-Korean Gwangjussa. Suomen viestinelikko oli alkuerien 18:nneksi nopein, kun 12 parasta sai paikan Tokion olympialaisiin.

Suomen joukkueessa uivat Mimosa Jallow, Ida Hulkko, Jenna Laukkanen ja Laura Lahtinen. Nelikko ui ajan 4.05,50.

12 parhaan joukkoon vaadittiin yli kolme sekuntia parempi aika. Finaalipaikkaan taas olisi vaadittu neljän minuutin alitus.

Suomen tulos oli kuitenkin roimasti parempi kuin kokoonpanon ennätysten laskennallinen yhteisaika 4.07,99.

Jallow avasi viestin selkäuintiosuudella aikaan 1.01,20. Aika oli pari sekunnin kymmenystä nopeampi, kuin mihin Jallow pystyi henkilökohtaisen matkan alkuerissä maanantaina.

– Ihan ookoo uinti, oli se parempi mitä henkilökohtaisessa lajissa täällä tuli. Viimeiset metrit alkoi kyllä painaa tosi pahasti ja maaliintulo oli ihan surkea, Jallow sanoi Uimaliiton tiedotteessa.

Hulkko paineli rintauintiosuuden aikaan 1.07,35, lähes sekunnin kovempaa kuin henkilökohtaisessa kisassa.

– Hyvä uinti oli, tuollaista se olisi pitänyt henkilökohtaisella olla. Ihan odotusteni mukainen veto, totesi Hulkko, joka kisaa myöhemmin tänään 50 metrin rintauintifinaalissa. Gwangjun MM-kisojen viimeinen suomalaissuoritus on vuorossa kello 14.09 Suomen aikaa.

Lahtinen sai energiaa korealaisyleisöstä

Laukkanen sai perhosuintiosuudella ajaksi 1.00,53, mikä on vajaat kaksi sekuntia hänen henkilökohtaista ennätystään parempi.

– Odotin kyllä SM-kisojen perusteella, että olisi tullut alle minuuttiin. Mutta huomaa, ettei tule rutiinina loppuun asti, kun tätä perhosta on niin vähän kisannut. Mutta kokonaisuutenakin hyvä viesti oli, kun ottaa huomioon, että minä ja Laura ei oltu nyt ihan niillä omimmilla matkoilla, sanoi Laukkanen, jonka leipälaji on rintauinti.

Yleensä pidempiä vapaauintimatkoja uiva Lahtinen suoriutui ankkuriosuudesta mainiolla ajalla 56,42.

– Lähti hyvin ja kovaa, mutta sitten viimeiset metrit, niin kuin Jennallakin, alkoi tuntumaan ettei pääse maaliin. Oli kyllä kiva lähteä viestiin, just ennen kuin lähdin, niin yleisö alkoi huutamaan Korealle ja siitä sai kyllä energiaa itsellekin, Lahtinen tunnelmoi.

Parasta vauhtia alkuerissä piti Yhdysvallat ajalla 3.55,39. Illan finaaliin selvisi myös muun muassa Ruotsi. Suomen taakse jäi alkuerissä kolme joukkuetta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt