Jani Sievinen hehkuttaa Suomen 16-vuotiasta uintilahjakkuutta – ”Kaikki lajit näyttävät kulkevan”

Julkaistu:

uinti
Laura Lahtinen, 16, rikkoo Suomen ennätyksiä toisensa perään.
Pitkän radan MM-kultaa vuonna 1994 Roomassa juhlinut Jani Sievinen pitää Laura Lahtista poikkeuksellisena lahjakkuutena.

– Aina jos pääsee MM-välieriin, etenkin olympiamatkoilla, on oltava huippuluokan urheilija. Kyllä silloin puhutaan poikkeuksellisista lahjakkuuksista, Sievinen kommentoi IS:lle nuoren uimarin potentiaalia.

Sievinen muistaa kuullensa Lahtisesta ensimmäisen kerran nelisen vuotta sitten. Hän on seurannut tämän urakehitystä mielissään

– Meno näyttää hyvältä. Hän on niin sanotusti isojen kisojen nainen. Aikaisemmin nuorten EM-kisoissa meni hyvin ja hyvin on jatkunut.

Lahtinen on uimarina varsin monipuolinen. Hän ui edelleen kilpailuja eri tekniikoilla ja erimittaisilla matkoilla. MM-kisoissa hän teki Suomen ennätyksen pitkässä vapaauinnin 400 metrin kilpailussa, mikä kertoo kovasta peruskestävyydestä.

Sievinen näkee monipuolisen harjoittelun hyvänä asiana nuorelle urheilijalle.

– Ehdottomasti on hyvä, että on harjoiteltu monipuolisesti ja kaikki lajit näyttävät kulkevan melko hyvin. Jossain vaiheessa yleensä sitten erikoistutaan johonkin lajiin.

– Lauralla ei ole ollut vielä tähän mennessä syytä erikoistua, kun kaikki lajit kulkevat niin hyvin.

Moninkertainen arvokisavoittaja pitää Lahtisen valmentajaa Matti Mäkeä kovassa arvossa. Sievisen mukaan Mäki tietää, miten lupaava urheilija valmennetaan huipulle, joten nuori uimari on hyvissä käsissä.

Ensi kevään EM-kisojen menestysmahdollisuuksia Sievinen ei halua vielä spekuloida, mutta hän uskoo, että kaiken mennessä hyvin terävä huippukin on saavutettavissa jollakin aikavälillä.

– Jos ajatellaan sitä 200 metrin perhosuintia, niin siitä ajasta kun pystyy pudottamaan pari sekuntia vuodessa, mikä on ihan realistista, niin aletaan olla huipulla.

Sievisellä on oma käsityksensä siitä, mikä tekee Lahtisesta hyvän uimarin.

– Hän hallitsee veden hyvin, se on tärkein tekijä uimarille. Nuoresta iästään huolimatta hän ymmärtää, miten siellä kannattaa edetä lajista riippumatta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt