Jallow, Liukkonen, Pöytäkivi ja Lahtinen jäivät alkueriin MM-uinneissa – ”Huonomminkin olisi voinut mennä”

Julkaistu:

Uinti
Edellisten arvokisojen finalisti Liukkonen ei yltänyt kauden kärkivauhtiinsa.
Mimosa Jallowin, Ari-Pekka Liukkosen, Riku Pöytäkiven ja Laura Lahtisen vauhti ei riittänyt alkueristä jatkoon uinnin MM-kisoissa Etelä-Korean Gwangjussa perjantaiaamuna.

Jallow ui 50 metrin perhosuinnissa ajan 26,62 ja oli alkuerien 20:s. Jatkopaikkaan olisi vaadittu 0,3 sekuntia parempi aika.

Jallow on uinut tällä kaudella parhaimmillaan ajan 26,49. Välieriin päästäkseen hänen olisi pitänyt uida lähelle SE-aikaansa 26,24.

– Ihan tyytyväinen olen, tasainen ja ehjä suoritus, enkä ole montaa kertaa tuota kovempaa tullut. Huonomminkin olisi voinut mennä, Jallow iloitsi Uimaliiton tiedotteessa.

– Ensimmäiset vedot oli aika huonoja, ei päässyt kunnolla vauhtiin. Se jäi vähän kaivelemaan. Olisi voinut saada ajasta helposti paljonkin pois, jos ne vedot pintautumisen jälkeen olisivat olleet niin eteenpäin meneviä ja lennokkaita kuin yleensä.

Alkuerien nopein oli Ruotsin maailmanennätysnainen Sarah Sjöström ajalla 25,39.

Jallow selvisi aiemmin näissä MM-kisoissa 50 metrin selkäuinnin välieriin.

Hidas startti söi Liukkosen aikaa

Liukkonen oli selvinnyt 50 metrin vapaauinnissa finaaliin viime vuoden EM-kisoissa ja toissa vuoden MM-kisoissa, mutta tällä kertaa tie katkesi jo ennen välieriä reilun 0,1 sekunnin erolla. Liukkonen kauhoi ajan 22,33, kun jatkopaikkaan vaadittiin 22,21.

Kauden kärkiajallaan 22,06 Liukkonen olisi päässyt jatkoon, mutta nyt vauhti riitti vain jaettuun 21. sijaan.

– Uinti sinänsä oli hyvä. Startti oli hidas ja maalintulo huono, se ei osunut hyvin, Liukkonen kertoi.

Liukkosen erä pääsi matkaan vasta toisella yrityksellä. Se kismitti selkävaivoista kärsinyttä Liukkosta, joka joutui jännittäytymään starttiasentoon kahdesti.

– Itse en ole päässyt selän takia oikeastaan vuoteen treenaamaan startteja, ainoat startit olen tehnyt kisoissa. Molemmissa starteissa pidettiin aika pitkään paikoillenne-asennossa. Se varmaan vaikutti mulla startissa, että joutui pitämään aika tukevaa asentoa.

Alkuerien ykkönen oli hallitseva maailmanmestari, yhdysvaltalainen Caeleb Dressel ajalla 21,49.

Pöytäkivi jäi parhaasta vauhdistaan

Pöytäkivi jäi kauas jatkopaikasta 100 metrin perhosuinnissa. Hän sijoittui 33:nneksi ajalla 53,62, kun jatkopaikkaan olisi vaadittu yli sekunnin parempi aika. Pöytäkiven olisi pitänyt parantaa ennätystään 53,16 roimasti selvitäkseen välieriin.

Kovinta vauhtia alkuerissä piti myös tällä matkalla Dressel 50,28. Dressel on myös 100 metrin perhosuinnissa hallitseva mestari.

Pöytäkiven MM-urakka on nyt ohi. Hän jäi alkueriin myös avausmatkallaan 50 metrin rintauinnissa.

Toiseksi pisimmällä uintimatkalla 800 metrin vapaauinnissa 16-vuotias Laura Lahtinen ui alkuerien 31:nneksi ajalla 8.54,94. Hän jäi hieman viime kuussa uimastaan ennätyksestä 8.53,23.

Kahdella aiemmalla MM-matkallaan Lahtinen ui Suomen ennätyksen.

800 metrillä mentiin suoraan finaaliin alkueristä. Nopein oli Yhdysvaltain Leah Smith ajalla 8.17,23.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt