MM-allas tarjosi Matti Mattssonille ja Jenna Laukkaselle happoa ja kuraa

Julkaistu:

uinti
Matti Mattsson ja Jenna Laukkanen pettyivät torstain suorituksiinsa.
Suomalaisuimarit Matti Mattsson ja Jenna Laukkanen joutuivat pettymään pitkän radan MM-uintien torstain alkuerissään. Mattssonin reissun ainoa kilpailumatka 200 metrin rintauinti päättyi karsiutumiseen.

– Sataseen asti oli ihan ookoo, tai että siitä olisi vielä voinut olla mahdollisuuksia välieriin. Mutta kolmannella vinstalla iski hapot ja viimeiset 25 metriä olivat aivan kamalia, porilainen kertoi tiedotteessa.

Laukkasen meno 200 metrin rintauinnissa oli tahmeaa, ja hän keskittyy nyt lauantaiseen 50 metrin rintauintiin ja sunnuntain sekauintiviestiin.

– Tärkeää on nyt ottaa mukaan näistä uinneista se, mitä pitää korjata, ja laitetaan ne kuntoon. Ehkä se viisikymppinen on sopivin matka mulle näihin kisoihin, Laukkanen ennakoi.

Torstain alkuerässä Laukkanen kellotti ajan 2.31,68. Tuntuma oli hyvä, mutta aika paljasti totuuden vauhdista suhteessa muihin.

– Pahinta tässä on se, että missään vaiheessa kautta ei ole tuntunut uinti noin hyvältä kuin tuo, ja sitten aika on kuitenkin ihan kuraa. Tuntui, että veto piti ja uinti olisi kulkenut lujaa, 27:nneksi jäänyt Laukkanen mietiskeli.

– Tässä tulee niin epätodellinen fiilis, millaiseltahan sen uinnin sitten pitäisi tuntua, että tulisi kovaa, Laukkanen kysyi.

Mattsson hyytyi alkuerissä aikaan 2.13,80. Hänen sijoitus oli lopulta 33:s, vaikka kauden aikana hän on alittanut kolmesti 2.11.

– En tiedä mikä siinä sitten oli, jostain syystä se vain oli tosi raskasta ja uinti meni tosi syvällä, siinä ei ollut yhtään lentoa. Kyllä harmittaa, että SM-uinneissakin meni kovempaa aamulla kuin täällä.

Maailmanennätysvauhtia

Mattssonin tavoin 200 metrin rintauinnissa kisannut Australian Matthew Wilson sivusi välierissä maailmanennätystä 2.06,67, johon oli aiemmin pystynyt Japanin Ippei Watanabe. Perjantaina kaksikko kohtaa matkan finaalissa. Watanabe porhalsi välierissä ajan 2.08,04 ja oli kuudenneksi nopein.

Naisten 4x200 metrin vapaauintiviestissä Australian viestikvartetti Ariarne Titmus, Madison Wilson, Brianna Throssell ja Emma McKeon äityi maailmanennätysvauhtiin ja otti maailmanmestaruuden ajalla 7.41,50.

Edellinen maailmanennätys ehti muutamaa päivää vaille kymmenen vuoden ikään, kun Kiinan viestikvartetti hurjasteli ajan 7.42,08 heinäkuun lopussa vuonna 2009.

Torstain kovavauhtisessa viestifinaalissa Yhdysvaltojen Simone Manuel, Katie Ledecky, Melanie Margalis ja Katie McLaughlin kellottivat ajan 7.41,87, joka sekin alitti kiinalaisten vanhan maailmanennätyksen. Kanada otti MM-pronssia ajalla 7.44,35.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt