Rintauinnin SE-nainen Ida Hulkko palaa Floridan yliopistosta Suomeen

Julkaistu:

Uinti
Nuori rintauimari otti vankasti paikkansa kansainvälisessä kärjessä viime kaudella.
Rintauinnin Suomen ennätysnainen Ida Hulkko palaa yhden Yhdysvalloissa vietetyn yliopistokauden jälkeen harjoittelemaan Suomeen.

Hulkko ui stipendillä Florida State -yliopistossa ja opiskeli psykologiaa. Hän päätti hiljattain kauden NCAA-yliopistourheilun uintifinaaleissa Texasissa.

– Ida ui yliopistofinaaleissa viidenneksi sadan jaardin rintauinnissa ja ui ennätyksensä (58,58), Uimaliiton maajoukkueuimarien vastuuvalmentaja Jari Varjonen kertoi Helsingin uintikisoissa.

Varjosen mukaan Hulkko koki yhden yliopistovuoden perusteella, että hän pystyy valmentautumaan paremmin Suomessa. Hulkko harjoittelee TaTU Tampere -seurassa, jossa häntä luotsaa Jere Jännes.

Nuori rintauimari otti vankasti paikkansa kansainvälisessä kärjessä viime kaudella. Glasgow’ssa pitkän radan EM-kisoissa hän oli 50 metrin rintauinnissa viides ja lyhyen radan MM-kisoissa Kiinassa samalla matkalla kahdeksas.

Pitkällä radalla hänen 50 metrin Suomen ennätyksensä on elokuisessa EM-kisassa uitu 30,53.

Hulkko, 20, kilpailee seuraavan kerran pohjoismaisen uintikiertueen Tukholman osakilpailussa 12.–15. huhtikuuta. Hän on jo rikkonut heinäkuisten MM-kisojen tulosrajat 50 ja 100 metrin rintauinneissa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt