MM-mitalisti Kenneth To on kuollut 26-vuotiaana

Julkaistu:

Uinti
Uinnin MM-mitalisti Kenneth Ton kuolinsyy ei ole tiedossa.
Uinnin MM-mitalisti Kenneth To on kuollut. Kuolinuutisesta kertoo muun muassa South China Morning Post -lehti.

Hongkongilainen To kuoli maanantaina vain 26-vuotiaana.

Kuoleman on vahvistanut The Hong Kong Sports Institute, joka kommentoi suru-uutista tiedotteessa. Suru-uutisesta kertovat myös uutistoimisto AP ja Kansainvälinen uintiliitto Fina.

Tiedotteen mukaan To tunsi olonsa huonoksi harjoitusten jälkeen pukuhuoneessa. To vietiin sairaalaan, jossa hän menehtyi.

To oli kuollessaan harjoitusleirillä Floridassa. Hän harjoitteli tavoitteenaan Tokion kesäolympialaiset 2020.

To oli muuttanut Floridaan harjoitellakseen maineikkaan uintivalmentaja Gregg Troyn vetämässä tiimissä.

Kuolinsyy ei ole tiedossa.

– Hän oli äärimmäisen suosittu ja rakastettu joukkuetoverien ja kilpakumppanien keskuudessa. Kenneth oli poikkeuksellinen henkilö, lämmin, hauska ja kiltti. Hänen yllättävä kuolemansa on suuri menetys, Hong Kong Sports Instituten tiedotteessa kirjoitettiin.

To syntyi Hongkongissa, mutta muutti 2-vuotiaana Australiaan. Hän edusti Australiaa vuoteen 2016 asti, kunnes vaihtoi edustusmaakseen Hongkongin.

To piti hallussaan 17 Hongkongin uintiennätystä.


Hän saavutti urallaan muun muassa pitkän radan MM-hopeaa 4 x 100 metrin sekauintiviestissä vuonna 2013. Lisäksi hän voitti kolme MM-mitalia lyhyellä radalla sekä kaksi mitalia Kansainyhteisön kisoissa.

To julkaisi kuusi päivää sitten Instagramissa kuvan Floridan harjoitustiimistään. Kuvassa etualalla on valmentaja Gregg Troy.
– Harjoitusleirillä valmentaja Troyn ja tiimin kanssa. Kiitollinen mahdollisuudesta olla osa tätä hienoa ryhmää, To kirjoitti viimeiseksi jääneessä Instagram-postauksessaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt