Julkisesta seksikeskustelusta tuttu uinnin maailmanmestari sai pitkän dopingtuomion

Julkaistu:

Uinti
Italialainen uinnin kaksinkertainen maailmanmestari Filippo Magnini on tuomittu pitkään kilpailukieltoon.
Italian uinnin supertähtiin lukeutunut Filippo Magnini päätti uransa viime vuonna. 36-vuotiaan Magninin maine puhtaana urheilijana sai tiistaina pahan kolauksen, kun Italian antidopingviranomainen tuomitsi hänet neljän vuoden kilpailukieltoon dopingrikkeiden vuoksi.

Aktiiviaikoinaan vahvasti dopingia vastaan puhunut Magnini ei kärynnyt dopingtestissä, mutta hän sai pannan yhteyksistään ravitsemustieteilijä Guido Porcelliniin, joka aikaisemmin oli tuomittu 30 vuoden toimitsijakieltoon dopingaineiden levittämisestä.

Lempinimellä Superpippo tunnettu Magnini kiisti käyttäneensä dopingia ja sanoi vievänsä asian valitustuomioistuimeen.

– Todisteita syyllisyydestäni ei ole, todisteet sen sijaan viittaavat viattomuuteeni. Aion ehdottomasti valittaa, Magnini sanoi Gazzetta dello Sportin mukaan.


Adrianmeren rantakaupungista Pesarosta kotoisin olevan Magninin lisäksi samassa jutussa sai dopingtuomion toinen Italian maajoukkueessa esiintynyt uimari, Michele Santucci.

Vapaauimari Magnini voitti 100 metrin MM-kultaa 2005 ja 2007. Lisäksi hän ui 4x200 metrin vapaauintiviestin pronssia Ateenan olympialaisissa vuonna 2004.

Magnini tuli erityisen tunnetuksi romanssistaan olympiavoittaja Federica Pellegrinin kanssa. Uimaripariskunta poseerasi alasti Vanity Fair lehden kannessa, kuherteli julkisesti Lontoon olympiakisoissa vuonna 2012 ja kävi seksielämästään vuoropuhelua julkisuudessa.

Magnini sanoi Chi-lehdelle, että pariskunta välttäisi seksin harrastamista ennen Pellegrinin kilpailupäiviä Lontoossa. Pellegrini oli puolestaan toista mieltä.

–  Pidättäytyisimmekö! Oletko hullu? Pellegrini kysyi uutistoimisto Reutersin haastattelussa.

Vuonna 2011 Magnini osallistui julkisuustemppuun, jossa hän ui kilpaa delfiinien kanssa. BBC raportoi, että Magnini sai altaanmitan verran etumatkaa kahden altaanvälin kisassa, mutta hävisi silti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt