Jenna Laukkanen tuskastui suorituksiinsa EM-altaassa: ”Omanlainen ahdistus ja suorituskammo” - Uinti - Ilta-Sanomat

Jenna Laukkanen tuskastui suorituksiinsa EM-altaassa: ”Omanlainen ahdistus ja suorituskammo”

Laukkanen pettyy kerta toisensa jälkeen Glasgow'n EM-altaassa.

Jenna Laukkanen ei ole pystynyt parhaimpaansa EM-kisoissa.­

6.8.2018 14:11

Glasgow'ssa uitavat pitkän radan EM-kisat eivät ole Jenna Laukkasen kisat, ellei keskiviikkona alkava 50 metrin rintauinti käännä kuvaa. Viime vuosina mitaleita lyhyellä ja pitkällä radalla voittanut Laukkanen on joutunut tyytymään Skotlannissa aamun alkuerien uimiseen. Jatkopaikat karkaavat armotta.

– Harvemminhan näihin kisoihin haluaa tulla aamu-uinteja uimaan ja epäonnistumaan. Kuntoa varmaan on, mutta se pitäisi saada herkistelyssä esille, Laukkanen sanoi.

Tuoreimman pettymyksen Laukkanen koki maanantaina 200 metrin rintauinnissa, jossa hän oli 27:s. Aika 2.32,28 jäi pari sekuntia hänen kauden parhaastaan ja yli seitsemän sekuntia Rion olympialaisten perua olevasta Suomen ennätyksestä. Välieräpaikka karkasi vajaalla kolmella sekunnilla.

– Aivan surkeita aikoja, Laukkanen tuumasi 34–39 sekunnin altaanmitoistaan.

– Verryttelyssä tuntui vielä hyvältä, mutta kun laittaa kisapuvun päälle, iskee omanlainen ahdistus ja suorituskammo. Ei uskalla lähteä siten, miten parina viime vuotena, jolloin oli takaraivossa automaattisesti itseluottamusta, Laukkanen kertoi.

Jenna Laukkanen puhui ongelmistaan avoimesti.­

Laukkanen, 23, kertoi ongelmistaan ihailtavan avoimesti ja analyyttisesti, vaikka tilanne ottaa selvästi koville. Uimari on tottunut ihan toisenlaiseen kisaamiseen.

– Harmittaa, kun tietää, että itsestä on paljon parempaan.

Kehon kuorma kontrolliin

Laukkanen sairasteli moneen otteeseen viime vuonna ja joutui löysäämään harjoittelua kevätkaudella ja kesällä. Sen vastapainoksi hän on valmentajansa Toni Piiraisen kanssa harjoitellut kovaa tätä kautta ja tulevia arvokisoja varten.

– Iso kroppa kun on, tarvitsisi varmaan enemmän lepoa, jotta kunto tulisi esiin. Kun olen perfektionisti, niin on vaikea antaa itselle siimaa.

Laukkanen arveli, että hänen pitää opetella lepäämään vielä enemmän. Uimari on omien sanojensa mukaan kehittynyt kehonsa lepuuttamisessa, mutta Glasgow opettaa kantapään kautta, että siinä on vielä työsarkaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?