Mimosa Jallow jatkaa huikeassa vireessä – taas uusi Suomen ennätys!

Julkaistu:

Uinti
Jallow kauhoi Suomen ennätyksen 100 metrin selkäuinnin EM-alkuerissä.
Pronssimitalista lisää intoa saanut Mimosa Jallow ui 100 metrin selkäuinnin SE:llä välieriin

– Ihanaa, vihdoin ja viimein henkilökohtainen kisa onnistui satasella. Se on kyllä ollut sellainen työmaa, tämä satanen. Ei herranjestas.

Jallow oli maanantaina yhtä hymyä, kun sunnuntainen pronssiuinti 50 metrillä sai tuloksekasta jatkoa EM-kisojen altaassa. Jallow paransi kahden vuoden takaista 100 metrin selkäuinnin Suomen ennätystään 0,14 sekunnilla.

Erityisen merkityksellistä Jallowille oli, että SE syntyi henkilökohtaisessa lajissa eikä viestin ensimmäisellä osuudella, kuten aiemmat.

Pitkän radan Suomen ennätys kirjataan nyt luvuin 1.00,28.

– Vihdoin ja viimein uskalsin lähteä kovaa ja sitten puristaa vain loppuun, Jallow sanoi.

Hän yllättyi hieman kuullessaan, että tuli 50 metrin kohdalla käännökseen ajassa 28,57.

– Hups! Se oli kyllä kovaa, mutta niin sen pitikin olla, Jallow sanoi ja laski aloittaneensa matkan sekunnin kovempaa kuin yleensä.

Jallow toivoo, että aika paranisi vielä EM-kisojen välierässä, eikä minuutin alituskaan tunnu iltakisoissa mahdottomalta. Hän oli alkuerissä jaetulla kahdeksannella sijalla, ja kahdeksan parasta pääsee tiistain loppukilpailuun.

– Sain eilisestä pronssista lisäbuustia siihen, että olen kunnossa. Minuutin alitus olisi aivan mahtavaa, ja sitä on treenattu aika paljon.

Jallow on tehnyt töitä parantaakseen käännöksiä. Altaanmitan matkalla uimarin ei tarvitse kääntyä, mutta satasella sekin täytyy hallita.

– Varsinkin käännösten jälkeiset delfarit (delfiinipotkut) ovat olleet minun kompastuskiveni. Nyt pystyin tulemaan nekin hyvin, Jallow sanoi.

Satasen selkäuinnin alkueräykkönen oli Italian Margherita Panziera ajalla 59,89. Suomalaisista Vilma Ruotsalainen jäi yli sekunnin ennätyksestään ja oli ajalla 1.04,41 kisan 42:s.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt