Uinti

Jallow’n laimeus loppui yhteen starttiin, Marko Malvelan suojatti osoitti päättäväisyytensä

Julkaistu:

Uinti
Valmentaja Marko Malvela luotsasi jo kolmannen urheilijan mitaleille uinnin arvokisoissa.
Mimosa Jallow nousi sunnuntaina varsin harvalukuiseen suomalaisjoukkoon pitkän radan EM-kisojen mitaliuimarina.

1990-luvulla ja 2000-luvun alkuvuosina 50 metrin altaalla EM-mitaleita ovat uineet vain Antti Kasvio, Jani Sievinen, Jere Hård, Jarno Pihlava ja Ari-Pekka Liukkonen miehistä, henkilökohtaisilla matkoilla naisista Hanna-Maria Seppälä ja Jenna Laukkanen.

– Tämä on pitkän työn ja prosessin tulos, kuten Jeren mitali. AaPeen (Liukkonen) mitali oli aikoinaan yllätys, helpottunut Malvela sanoi Glasgow'ssa.

Jallowin kisat alkoivat Glasgow'ssa yskähdellen perjantaina uidussa 50 metrin vapaauinnissa, jossa hän jäi alkueriin. Malvelan mukaan vertailu matkan keväiseen SE-uintiin osoitti, että uimarin lataus ei ollut Glasgow'n ensimmäisellä matkalla kohdallaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Uinti oli täällä ihan ok, mutta se lähti löysästi liikkeelle. Painotin Mimosalle, että tämä oli hyvä homma. Se osoitti, että arvokisoissa pitää olla tosissaan eikä tässä vaiheessa voi vielä leikkiä lyhyillä matkoilla. Seuraavana aamuna näki, että lataus oli ihan toinen.

Malvela sanoi, että uimari tarvitsee energiaa joko jännittämisestä, mikä tulee pelosta, tai päättäväisyydestä tai vihasta.

– Jos homma on laimeaa, siitä ei tehdä hyvää urheilusuoritusta.

Jallowin laimeus loppui yhteen starttiin. Sen jälkeen hän ui kolme kertaa selkäuinnissa alle alkukesän Suomen ennätyksensä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt