Uinti

Mimosa Jallow teki suomalaista uintihistoriaa – EM-pronssimitalisti Ylelle: ”Vähän sekalaiset tunteet”

Julkaistu:

Uinti
Mimosa Jallow voitti sunnuntaina EM-pronssia.
Skotlannin Glasgow’ssa käytävissä uinnin EM-kisoissa nähtiin sunnuntai-iltana iloinen suomalaishetki. Mimosa Jallow, 24, pääsi riemuitsemaan uituaan naisten 50 metrin selkäuinnissa pronssille.

Jallow voitti pronssin ajalla 27.70.
– Vähän sekalaiset tunteet. Aika ei miellytä, mutta onneksi olin kolmas. Tätä palkintoa olen metsästänyt ja onneksi se tuli, Jallow hehkutti Ylen tv-lähetyksessä.

– Monella tytöllä meni pikkuisen yliyrittämiseksi finaali. Kaikki varmasti tiesivät, että mahdollisuudet ovat mihin vain.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Jallow nousi huimalla loppukurotuksellaan lopulta pronssiseen mitaliin asti. Hän jäi kisan alussa hieman jälkeen kärkikolmikosta, mutta oli silti tyytyväinen uintinsa aloitusmetreihin.

– Tuntui, että aloitus oli paljon parempi kuin aikaisemmin. Eilen illalla (välierissä) käsivedot vähän sutivat, mutta nyt sain tosi hyvin kiinni. Loppu oli pikkuisen tahmeata, jotenkin alkoi vähän puutumaan.

SE-aika rikkoutui

Jallow’lle EM-kisat ovat menneet tähän mennessä upeasti, sillä hän ui 50 metrin selkäuinnin alkuerissä uuden Suomen ennätyksen ajan 27,42. Edellinenkin ennätys (27,81) oli hänen nimissään.

EM-pronssi on Jallow’n uran ensimmäinen arvokisamitali. Samalla se on Suomen kaikkien aikojen ensimmäinen pitkän radan selkäuinnin arvokisamitali.

– Totta kai tämä on hienoa ja olen tyytyväinen, että pystyin pitämään ajatukseni kasassa. Vaikka aika ei ollut niin kova kuin odotin, mutta jokainen uinti oli alle Suomen ennätyksen täällä.

Jallow ei kuitenkaan ehdi mitaliaan juhlia. Maanantaina vuorossa on 100 metrin selkäuinnin alkuerät.

– Melkein heti joudun nollaamaan, sillä huomenna uidaan taas selkää ja tavoitteet ovat siinä aika korkealla, Jallow kertoo.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt