Uinti

Matti Mattsson välieriin EM-uinneissa: ”Viimeisellä 15 metrillä meinasi usko loppua”

Julkaistu:

Uinti
Matti Mattsson selviytyi EM-välieriin 200 metrin rintauinnissa.
Matti Mattsson ottaa EM-uintien iltakisoissa maltin peliin, kun hän hakee finaalipaikkaa miesten 200 metrin rintauinnista. Sunnuntaiaamun alkuerässä Mattsson aloitti kovaa ja johti eräänsä 150 metrin jälkeen, mutta viimeinen altaanmitta oli vaikeampi.

– Viimeisellä 15 metrillä meinasi usko loppua. Etteikö se, piru vie, tule loppuun asti, Mattsson tuumasi.

Porilaisuimarin loppuaika 2.11,44 oli alkuerien kymmenenneksi nopein. Matkan välierät uidaan sunnuntaina kello 19.49 Suomen aikaa.

– Ensimmäiselle sataselle täytyy saada maltti. Täytyy uida sitä uintityyliä, minkä osaan parhaiten. Sellaista pitkää ja leveää, Mattsson ennakoi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Nyt alkuerässä ekalla satasella vauhti oli sopiva, mutta siinä oli liikaa frekvenssiä. Vähän pienemmällä frekvenssillä se tulisi helpommin.

Porilainen ui alkuerässä ensimmäisen 50 metriä hurjaan aikaan 29,12, mutta viimeiseen altaanmittaan kului 36,40.

Alkuerien nopein mies oli Euroopan ennätyksen venäläinen haltija Anton Tshupkov ajalla 2.07,70. Hänen johdollaan venäläiset uivat kolmoisvoiton, mutta saavat välieriin maakiintiön takia vain kaksi miestä. Välieristä putosi myös yhdeksänneksi sijoittunut venäläisuimari.

Välierissä mukana olevista uimareista Mattsson oli alkuerien kahdeksanneksi nopein. Hänen tämän kauden paras aikansa on Jyväskylän SM-uinneissa syntynyt 2.10,48.

Mattssonin lisäksi sunnuntai-illan iltakisoissa ui suomalaisista myös Mimosa Jallow. Jyväskyläläinen kisaa naisten 50 metrin selkäuinnin finaalissa. Välierissä hän oli matkan kolmanneksi nopein. Naisten selkäuintifinaali uidaan kello 20.21 Suomen aikaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt