Uinti

Peaty ja Kolesnikov uivat ME-vauhtia, Sarah Sjöström juhli kahdesti EM-altaassa

Julkaistu:

Uinti
Glasgow’n EM-uintien yleisö pääsi pomppaamaan innosta jaloilleen jo lauantain iltauintien alkumetreillä.
Britti Adam Peaty eteni 100 metriä rintauintia omaa tahtiaan ja paransi maailmanennätyksensä 57,00 sekuntiin. Kukaan muu mies ei ole yltänyt matkalla 58 sekunnin alitukseen. Glasgow’ssa oli jo todella lähellä, että Peatyn Projekti56 ensimmäisestä 56-alkuisesta ajasta olisi onnistunut.

– On aika vaikea uskoa, että pystyin parantamaan Rion olympialaisten aikaani (57,13). Silloin olin täydellisessä kunnossa, Peaty totesi.

Britit uivat kaksoisvoiton, kun James Wilby oli hopealla ajalla 58,54. Kolmoisvoiton esti jo maakiintiökin. Matkan alkuerissä britit ottivat kolmoisvoiton, mutta saivat kiintiön takia välieriin vain kaksi uimaria.

Peatyn ohella ME-vauhtiin ylsi 18-vuotias venäläisteini Kliment Kolesnikov, joka korjasi 50 metrin selkäuinnin ME:n aikaan 24,00. Britannian Liam Tancockin yhdeksän vuoden takainen ennätys parani 0,04 sekuntia.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Ruotsin Sarah Sjöström jätti haastajat taakseen ja ui kaksi kultaa tavoitteena olevista neljästä Euroopan mestaruudesta. Sjöström kuorrutti iltansa yltämällä 50 metrin vapaauinnissa kisaennätykseen 23,74. Tanskan Pernille Blume sai nauttia kisaennätyksestä vain vuorokauden, sillä hän ui perjantaina matkan aikaan 23,85.

Satasen perhosuinnissa Sjöström löi kätensä altaan päätyyn ajassa 56,13. Samalla matkalla hän avasi arvokisojen voittotilinsä kymmenen vuotta sitten, 14-vuotiaana. Silloinkin kisat uitiin pitkällä radalla, ja mitaleista taistelivat Euroopan parhaat.

– Kovin moni uimari ei ole voittanut kymmenen vuoden välein, Sjöström iloitsi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt