Uinti

Pitkän radan EM-uintien ensikertalainen Ida Hulkko kohensi sivulajin ennätystään yli puoli sekuntia

Julkaistu:

EM-uinnit
Laukkanen uskoo rintauinnin lukon olevan aukeamassa, Kivirinta turhautui EM-avaukseensa.
Yksi oli innoissaan, toinen pettynyt ja kolmas vähän siltä väliltä.

Rintauinnin 50 metrin ja 100 metrin matkoja päämatkoinaan pitävä kolmikko Ida Hulkko, Veera Kivirinta ja Jenna Laukkanen haki kisatuntumaa perjantaina Glasgow'n altaasta 50 metrin vapaauinnissa.

Hulkko ui tuntuvan ennätysparannuksen, Kivirinta turhautui vauhtiinsa, ja Laukkanen kärsi kisajärjestäjien vääristä ohjeista, joiden takia hän meinasi myöhästyä startista.

– En ajatellut, että se tulisi noin kovaa. Oli yllätys, että kuusi kymppää (kymmenystä) lähti ennätyksestä, ajalla 26,76 viimevuotista ennätystään 0,54 sekuntia parantanut Hulkko sanoi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Ensimmäisissä pitkän radan kisoissaan kilpaileva 19-vuotias tamperelaisuimari on tyytyväinen kuntoonsa. Se lupaa hyvää lauantaina alkavaan 100 metrin rintauintiin. Hulkon Suomen ennätysmatka 50 metrin rintauinti alkaa ensi keskiviikkona.

– Nyt sain turhan stressin pois päältä, 44:nneksi sijoittunut Hulkko tuumasi.

Laukkanen jäi ennätysvauhdistaan 0,17 sekuntia ja oli 39:s ajalla 26,42.

– Vähän hain tästä ennätystä, mutta ennen uintia oli sellainen fiilis, että mitä olen menossa sinne tekemään. Vapaata ei ole ihan hirveästi uitu, Laukkanen kertoi.

Runsas kuukausi sitten SM-kisoissa Laukkanen kuvaili rintauintinsa olevan lukossa. Nyt näyttää kuulemma jo paremmalta, mutta lauantai tarjoaa tarkemman mittarin.

– Rintauinti on tuntunut verryttelyissä ihan hyvältä, Laukkanen kertoi.

Hän voitti edellisissä pitkän radan EM-kisoissa 2016 pronssia 50 metrin rintauinnissa.

Kivirinta oli vapaauinnissa 49:s ajalla 27,07.

– Vapari ei lähde, jos ei ole lähteäkseen. Olisi pitänyt ottaa happea toisenkin kerran, ja alussa kädet kolisivat rataköysiin, oululainen Kivirinta kertoi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt