Uinti

Suomalaisnaiset ulkona EM-välieristä 50 metrin vapaauinnissa

Julkaistu:

Uinti
Suomalaiset aloittivat EM-uinnit nihkeästi.
Ida Hulkko, Mimosa Jallow, Veera Kivirinta ja Jenna Laukkanen ovat karsiutuneet 50 metrin vapaauinnin välieristä pitkän radan EM-kisoissa Skotlannin Glasgow'ssa. Hulkko pyyhälsi avauserän voittoon ajalla 26,76. Laukkanen sijoittui kolmanneksi toisessa erässä ajalla 26,42. Samassa erässä Kiviranta oli yhdeksäs ajalla 27,07.

Myös Jallow jäi niukasti ulos 16 parhaan uimarin joukosta ajalla 25,53. Jallow oli erässään jaettu seitsemäs. Jatkopaikkaan vaadittiin aika 25,49.

Ennätys karkasi

Vilma Ruotsalaisen uintiuran ensimmäiset aikuisten arvokisat pitkällä radalla alkoivat Glasgow'ssa 17. sijalla. Ruotsalainen harmitteli 400 metrin sekauinnissaan aloittaneensa liian lujaa.

– Se hyytyi ihan pystyyn. Ehkä lähdin liian railakkaasti, enkä jaksanut puristaa, ennätyksestään viitisen sekuntia jäänyt Ruotsalainen kertoi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Ruotsalainen oli kisojen ensimmäinen suomalainen Tollcross-uintikeskuksen altaassa. Helsinkiläisen HSS:n 22-vuotias uimari voitti kolmen kilpailijan eränsä ajalla 4.56,41, mutta se oli hänelle turhan pieni lohtu. Finaalipaikkaan olisi vaadittu yli 14 sekuntia nopeampi aika.

– Verryttelyssä tuntui hyvältä, olisi pitänyt mennä ennätykseen.

Ruotsalainen ui Glasgow'n EM-kisoissa viisi lajia. Sekauinnissa ja selkäuinnissa 200 metrin matkat ovat hänen päämatkansa. Ne alkavat ensi tiistaina ja keskiviikkona.

Viime talvena Ruotsalainen kilpaili lyhyen radan aikuisten EM-kisoissa Kööpenhaminassa. Silloin hän oli 400 metrin sekauinnissa 14:s.

Sergei Kuznetsov ja Niko Mäkelä ovat karsiutuneet 50 metrin selkäuinnin välieristä pitkän radan EM-kisoissa Skotlannin Glasgow'ssa. Suomalaiset kilpailivat samassa kakkoserässä, jossa Mäkelä oli viides ja Kuznetsov kymmenes. Mäkelä kellotti ajakseen 26,66 ja Kuznetsov 27,35.

Suomalaisista altaassa esiintyvät vielä tänään Ari-Pekka Liukkonen, Teemu Vuorela ja William Wihanto, jotka uivat 100 metrin rintauinnin alkuerissä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt