Kahdesti dopingista kärynnyt Justin Gatlin on ehdolla arvostetussa palkintogaalassa – ”Se on ihan sairasta” - Uinti - Ilta-Sanomat

Kahdesti dopingista kärynnyt Justin Gatlin on ehdolla arvostetussa palkintogaalassa – ”Se on ihan sairasta”

Justin Gatlin on ehdolla vuoden paluu -kategoriassa.

Justin Gatlin juhlii MM-kultaa Lontoossa.­

24.1.2018 13:07

Arvostettu urheilun palkintogaala Laureus on julkaissut ehdokkaansa tämän vuoden juhlaan. Gaalassa urheilijoita palkitaan kahdeksassa eri kategoriassa ja yksi niistä on Vuoden paluu.

Kuuden ehdokkaan joukossa on mm. Lontoossa 100 metrin MM-kultaa voittanut Justin Gatlin. 35-vuotiaan pikajuoksijan pääsy ehdokkaaksi tuntuu kummalliselta, sillä hän on kärynnyt uransa aikana jo kahdesti dopingista.

Ruotsalainen huippu-uimari Sarah Sjöström on pöyristynyt Gatlinin ehdokkuudesta.

– Hän ei ansaitse ehdokkuutta. Se on ihan sairasta nimetä ehdokkaaksi urheilija, joka on kärynnyt kahdesti dopingista! Sjöström kummastelee Aftonbladetin haastattelussa.

Uimari Sarah Sjöström ihmettelee Justin Gatlinin ehdokkuutta.­

– Ystäväni Chad le Closin pitäisi olla ehdolla vuoden paluussa. Hän pettyi jäätyään neljänneksi Rion olympialaisten 200 metrin perhosuinnissa ja voitti vuotta myöhemmin samalla matkalla MM-kultaa.

Gatlinin lisäksi Vuoden paluu -kategoriassa ovat ehdolla jalkapalloseura FC Barcelona, tennispelaaja Roger Federer, ratamoottoripyöräilijä Valentino Rossi, pika-aituri Sally Pearson ja lento-onnettomuudessa lähes kaikki pelaajansa menettänyt brasilialainen jalkapalloseura Chapecoense.

Gaala järjestetään Monacossa 27. helmikuuta. Suomalaisista Kimi Räikkönen on ehdolla parhaan urheiluhetken kategoriassa. Kyse on siitä, kun Räikkönen palkitsi Barcelonan osakilpailussa pikkupojan, joka purskahti itkuun suomalaisen jouduttua keskeyttämään.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?