Uinti

Alma, 12, sai EM-kisoissa huiman lahjan urheilutähdeltä: ”Olin aivan shokissa”

Julkaistu:

Uinti
Brittiuimari Adam Peaty voitti EM-uinneissa kultamitalin. Kyseinen mitali päätyi kuitenkin 12-vuotiaan Alman haltuun.
Uinnin brittiläinen supertähti Adam Peaty voitti lauantaina 100 metrin rintauinnin Euroopan mestaruuden lyhyen radan EM-uinneissa Kööpenhaminassa. 22-vuotias Peaty kauhoi samalla matkan uudeksi Euroopan ennätykseksi ajan 55,94.

Peaty on fanien keskuudessa valtavan suosittu uimari. Lauantain jälkeen hänen kannattajakerhoonsa liittynee lisää jäseniä. Britti sulatti nimittäin sydämiä yllättämällä nuoren uintifanin erikoisella lahjalla.

Mitaliseremonian jälkeen yleisöä tervehtinyt ja nimikirjoituksia jakanut Peaty riisui hetkeä aiemmin saamansa mitalin kaulastaan ja ojensi sen nimikirjoitusta pyytäneelle tytölle.

Televisiokuvat näyttivät 12-vuotiaan Alman hämmennyksen ja ilon, kun hän vastaanotti kultaisen mitalin. Peaty kirjoitti siihen vielä nimmarin ja poistui sitten paikalta. Alma sai mitalin pysyvästi itselleen.
– Adam Peaty tuli paikalle, ja pyysin häneltä nimikirjoitusta. Hän laittoi nimmarin uimalautaani ja antoi sen jälkeen mitalinsa minulle. Hän kysyi, haluanko siihenkin nimikirjoituksen. Olin aivan shokissa, tanskalainen Alma kommentoi Aftonbladetin haastattelussa.


Peaty on ilahduttanut nuoria faneja aiemminkin: aiemmin tänä vuonna hän lahjoitti Brittien mestaruuskisoista voittamansa kultamitalin yleisössä olleelle pojalle.
Kööpenhaminassa 100 metrin rintauinnin mestaruuden ohella 50 metrin rintauinnin pronssia saavuttanut Peaty kuittasi jalon tekonsa vaatimattomasti.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Tämä (mestaruus) on minulle tietysti upea saavutus, mutta se, että voimme inspiroida... Sen takia me tätä teemme. Haluan inspiroida miljoonia ihmisiä ympäri maailman, ja tuolla tavalla se mielestäni tehdään. Toivottavasti minulla on vielä monta vuotta aikaa tehdä juuri sitä, Peaty kommentoi SVT:n haastattelussa.


Swimvortex -uintisivuston haastattelussa Alma lupasi, että Peaty saa mitalinsa takaisin, jos hän koskaan sitä pyytää.

Sosiaalisessa mediassa Peatyn teko herätti paljon ihastusta, mutta mahtuipa joukkoon muutama soraäänikin. Erään kommentoijan mielestä Peaty oli epäkunnioittava kisatapahtumaa kohtaan. Kommentoijan mielestä mitalin poisantaminen kertoi, ettei uimari kunnioita lyhyen radan EM-kisoja.
Peaty esitteli Britannian uimaliiton Twitterissä tyhjää mitalilaatikkoaan:
Peaty on 100 metrin rintauinnin hallitseva olympiavoittaja ja pitkällä radalla 50 ja 100 metrin rintauinnin ME-mies.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt