Suomen ennätys vain kolmen sadasosan päässä – Jenna Laukkanen selvitti tiensä uinnin MM-välieriin - Uinti - Ilta-Sanomat

Suomen ennätys vain kolmen sadasosan päässä – Jenna Laukkanen selvitti tiensä uinnin MM-välieriin

Myös Veera Kivirannan urakka jatkuu illan välierissä.

Jenna Laukkasen mukaan hänellä jäi vielä parannettavaa illan välieräuintiin.­

29.7.2017 13:15

Jenna Laukkanen ja Veera Kivirinta menivät vauhdilla Budapestin MM-kisojen välieriin 50 metrin rintauinnissa. Laukkanen oli alkuerissä kymmenes ajalla 30,82, jolla hän jäi vain kolme sekunnin sadasosaa Suomen ennätyksestään.

Kivirinta oli 12:s ennätysajallaan 30,89.

– Ei ollut nappisuoritus ollenkaan. Toinen 25 metriä oli tosi hyvä, mutta startissa ja liu'ussa hätäilin, vaikka ne ovat vahvuuksiani. Niitä täytyy parantaa illalla. Mutta hyvältä näyttää, että näin loppuviikosta jaksaa vielä näin hyvin, Laukkanen arvosteli aamu-uintiaan.

Myös Kivirinta tähtää illan välierissä parempaan vauhtiin.

– Olen vähän hämmentynyt. Aika oli ennätys, vaikka uinti suti paljon ja startin reaktio oli tosi hidas. Mutta silti aamu-uinniksi tosi hyvä. Olen iltaisin nopeampi, Kivirinta kertoi.

– Olemme Jennan kanssa samassa välierässä illalla. Se on siistiä.

Rintauinnin välierät uidaan kello 18.56 Suomen aikaa.

Myös Jallow hätyytteli ennätystään

Mimosa Jallow ui viimeisenä henkilökohtaisena lajinaan 50 metrin vapaauinnin. Se taittui aikaan 25,44, vain neljä sadasosasekuntia hitaammin kuin hänen ennätyksensä viime vuodelta.

Jallow oli alkuerissä 25:s ja karsiutui jatkosta neljän kymmenyksen erolla.

– Tuntui tosi hyvältä, ja tulin maaliin ilman hengityksiä. Pitkästä aikaa vapari tuntui noin hyvältä. Jos kierrokset eivät olisi pudonneet lopussa, olisi voinut tulla tosi kova aika, Jallow arveli.

Jallow sai neljältä henkilökohtaiselta matkalta yhden välieräpaikan. Hän oli erittäin tyytyväinen kisoihinsa ennen sunnuntaista 100 metrin selkäuinnin viestiosuutta.

– Tosi hyvä kokonaisuus. Olen tyytyväinen, että pystyin täällä näin hyviin aamu-uinteihin, koska se on tärkeää tämän tason kisoissa. Vähän vielä jännittää viesti, mutta toivottavasti se tulee yhtä helposti ja rennosti kuin henkilökohtainen kilpailu, Jallow kertoi tunnelmistaan.

Oberstdorfin MM

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?