Kansainvälisen uintiliiton julkaisema kuva järkyttää – ”Todella nöyryyttävää, epäkunnioittavaa, skandaali” - Uinti - Ilta-Sanomat

Kansainvälisen uintiliiton julkaisema kuva järkyttää – ”Todella nöyryyttävää, epäkunnioittavaa, skandaali”

Australian joukkue taitouinnin MM-kisoissa.

Julkaistu: 22.7.2017 9:28

Liiton oman julkaisun valokuva sai tylyn vastaanoton urheilijoilta.

Unkarin Budapestissä alkaneissa uinnin MM-kisoissa koettiin ensimmäinen isompi skandaali, jonka aiheutti kansainvälinen uintiliitto Fina. Liiton päivittäin julkaisemassa lehdessä julkaistiin kuva taitouintikisasta, jossa näkyy kolmen naisuimarin takapuolet. Kuvan näet täältä.

Kuvatekstinä luki: ”Meidän valokuvaajamme löytää kauneutta kaikessa ja se tuskin oli vaikeaa taitouintikisassa”. Ei mainintaa urheilijoista, kuvassa olevasta joukkueesta tai tuloksista. Vain kuva kolmesta zoomatusta takapuolesta.

Entinen taitouimari Christina Marmet pöyristyi Finan julkaisemasta kuvasta uutistoimisto AP:n haastattelussa.

– Todella nöyryyttävää ja epäkunnioittavaa sitä taustaa ajatellen, että nämä naiset ovat fantastisia urheilijoita. Kaikki se työ ja kova harjoittelu vedetään alas julkaisemalla tällainen kuva, Marmet sanoi.

Ruotsalainen taitouimari Malin Gerdin pettyi tapauksessa erityisesti siihen, että kuvan oli julkaissut kansainvälinen uintiliitto Fina omassa lehdessään.

– Hirveintä on se, että juuri Fina edustaa kaikkia uimareita ja he julkaisevat tämän. he tietävät, kuinka paljon teemme töitä ja harjoittelemme, Gerdin sanoi Aftonbladetille.

Gerdinin mukaan moni urheilija oli pettynyt Finan ratkaisuun, sillä kisoista olisi löytynyt monta muuta hienoa kuvaa kilpailuista.

– Tämä on skandaali.

Luitko jo nämä?