Tällainen tatuointi koristaa olympiakultaa hamuavan suomalaistoivon kroppaa – katso kuva - Uinti - Ilta-Sanomat

Tällainen tatuointi koristaa olympiakultaa hamuavan suomalaistoivon kroppaa – katso kuva

Elokuun olympialaisiin tähtäävä Matti Mattsson vakuuttaa olevansa hyvässä kunnossa.

Julkaistu: 29.1.2016 13:11

Matti Mattsson ei tingi tavoitteestaan: Rion olympialaisista haetaan kultaa.

Matti Mattsson on ollut viime viikot valmistautumassa olympiakaupunki Rio de Janeirossa.

197-senttinen rintauimari vaikuttaa olevan kovassa kunnossa. Treenattua kroppaa koristaa tatuointi, jossa olympiarenkaat yhdistyvät aaltoihin. Kaikesta näkee, että Mattsson on saapunut Rioon olympiaunelman perässä, armottomalla asenteella.

– Kovaa reeniä on vedetty ja totuttu ilmastoon. Ajatus oli, että lähdetään tänne katsomaan paikkoja ja mimmoinen maailma tämä on. On pyritty tekemään todella kovia ja raskaita harjoituksia, Mattsson kertoo porilaisella nuotilla.

Matti Mattssonin kroppaa koristaa tatuointi, jossa olympiarenkaat yhdistyvät aaltoihin.

Leiri on käynnissä kolmatta viikkoa, ja Mattsson on harjoitellut kolme tai neljä kertaa päivässä valmentajansa Tomi Pystysen möreän äänen ohjaamana.

– Hyvin on kulkenut, olen jaksanut vetää erittäin kovia treenejä. On menty täyttä vauhtia koko ajan, Mattsson vakuuttaa.

Vain olympiakulta kelpaa

Lontoon olympiakisoissa Mattsson oli 18-vuotiaana paras suomalainen uimari 17. sijallaan. Pian sen jälkeen hän ilmoitti päämääränsä Riossa: vain olympiakulta kelpaa.

– Samalla tavoitteella mennään, ei sinne lähdetä mitään pistesijoja hakemaan. Lähden aina altaaseen voittamaan.

Mattsson nousi kuumaksi nimeksi koko Suomen urheilussa viimeistään Barcelonan MM-kisoissa 2013, kun hän otti pronssia päämatkallaan 200 metrin rintauinnissa. Kova mitaliuinti on edelleen hänen ennätyksensä, ja 22-vuotiaan uimarin kehittymistä ehdittiin jo epäillä.

Nyt Mattsson uhkuu itseluottamusta.

– Mielestäni ihan aikataulussa ollaan. Vedin ensimmäisellä viikolla täällä semmoisen kaksisatasen, joka oli elämäni kovin treeneissä. Entistä kovempaa on vedetty, ja kropasta on saatu ihan älyttömästi irti.

Mattssonin ennätys Barcelonasta on 2.08,95. Samalla ajalla voi päästä olympiafinaaliin, mutta kultaan vaaditaan merkittävää parannusta.

– Kyllä voittoajan täytyy maailmanennätyksen (2.07,01) alle mennä. 2.06 ja jotain yläosia. Sillä irtoaa olympiakulta, uskon niin, Mattsson laskee.

Olo on keventynyt

Ruokavalion uusiminen ravitsemusterapeutin avulla on keventänyt Mattssonin oloa.

– Joskus joulukuussa 2014 painoin 110–111 kiloa, kun rupesin Ilanderin Ollin kanssa tekemään yhteistyötä. Nyt paino on satasessa. Kyllä rupeaa kroppakin voimaan hyvin.

Matti Mattssonin harjoitusleiri Riossa kesti kolmisen viikkoa.

Brasilian-leirin jälkeen olympiaprojekti jatkuu Porissa ja Turussa tutuissa altaissa.

– Pitkän radan EM-kisoissa toukokuussa on tarkoitus käydä katsomassa kisakuntoa. Sen jälkeen vedetään pitkälti reeniä Rioon asti, ja täällä sitten pankki räjähtää, Mattsson sanoi.

Tältä Mattssonin tatuointi näyttää lähikuvassa.